Vidiauto Novosti Autobiz Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.08.2014. 14:51

Rimac 

Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Kupac prvog Rimac Concepta One u SAD-u je Paul koji će u 1088 KS zasigurno uživati.

Prodaju svojeg prvog primjerka u SAD-u Rimac Automobili su popratili s izjavom Nikole Tesle: The future will show whether my foresight is as accurate now as it has proved heretofore. Izjavu možete vidjeti na jumbo plakatu iza automobila.

Paul će na cesti pustiti svih 800 kW snage četiri električna motora kojima je Rimac Concept One opremljen (po jedan na svakom kotaču). Hrvatski super automobil koristi energiju baterija snage 92 kWh, a od nula do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi.

Rimac Concept One 2

Isporučeni Concept One trebao bi biti jedan od šest primjeraka koji kreću u proizvodnju, a nakon što ih prodaju Rimac planira proizvodnju i prodaju 80 do 100 primjeraka. Iako se ne zna cijena po kojoj je prodan prvi Concept One u Ameriku, možemo očekivati samo vrlo visoku brojku, s obzirom na performanse i tehnologije koje su ugrađene u električni automobil.

Jedan od bitnih dijelova automobila svakako je i Battery Management System koji služi kontroli potrošnje i punjenja baterije, a za taj je svoj izum mladi Rimac prije više godina osvojio i nagradu u Vidijevom E-novation natječaju.

Ključne riječi:
Concept One električni automobil prodaja automobila Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs