Vidiauto Novosti Autobiz Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 06.08.2014. 14:51

Rimac 

Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Prvi Rimac Concept One prodan u SAD

Kupac prvog Rimac Concepta One u SAD-u je Paul koji će u 1088 KS zasigurno uživati.

Prodaju svojeg prvog primjerka u SAD-u Rimac Automobili su popratili s izjavom Nikole Tesle: The future will show whether my foresight is as accurate now as it has proved heretofore. Izjavu možete vidjeti na jumbo plakatu iza automobila.

Paul će na cesti pustiti svih 800 kW snage četiri električna motora kojima je Rimac Concept One opremljen (po jedan na svakom kotaču). Hrvatski super automobil koristi energiju baterija snage 92 kWh, a od nula do 100 km/h ubrzava za samo 2,8 sekundi.

Rimac Concept One 2

Isporučeni Concept One trebao bi biti jedan od šest primjeraka koji kreću u proizvodnju, a nakon što ih prodaju Rimac planira proizvodnju i prodaju 80 do 100 primjeraka. Iako se ne zna cijena po kojoj je prodan prvi Concept One u Ameriku, možemo očekivati samo vrlo visoku brojku, s obzirom na performanse i tehnologije koje su ugrađene u električni automobil.

Jedan od bitnih dijelova automobila svakako je i Battery Management System koji služi kontroli potrošnje i punjenja baterije, a za taj je svoj izum mladi Rimac prije više godina osvojio i nagradu u Vidijevom E-novation natječaju.

Ključne riječi:
Concept One električni automobil prodaja automobila Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs