Vidiauto Automobili Automoto sportovi Rimac Concept_One partner Formule E

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.07.2014. 10:15

Rimac automobili 

Svaka čast! Rimac Concept_One u partnerstvu s Formulom E

Rimac Concept_One partner Formule E

Hrvatski električni super automobil Rimac Concept_One vozit će direktor natjecanja Formule E tijekom svih događanja.

Performanse hrvatskog elektroautomobila Rimac Concept_One moći će se isprobati i na samoj stazi na kojoj će se voziti nova Formula E, u kojoj će sudjelovati samo električni automobili. Direktor natjecanja Formule E s Rimčevim će automobilom pratiti inspekcije na stazi i razne druge poslove.

Rimac Concept_One nudit će iste performanse kao i bolidi, jednosjedi Formule E. Do sada je već poznato kako Rimac Concept_One na svakom kotaču ima po jedan pogonski sklop koji se sastoji od vrlo moćnog permanentnog magnetskog sinkronog elektromotora i mjenjačke jedinice. Svaki kotač može samostalno ubrzavati i kočiti u djeliću sekunde, čime su dobiveni vrhunska upravljivost i vozačko iskustvo.

Formula E (2)

Ukupna snaga koja se prenosi na cestu je fantastičnih 1088 KS, a maksimalni okretni moment od čak 1600 Nm kontrolira se uz pomoć Rimac-All-Wheel-Torque-Vectoring Systema. Motor se vrti do 6500 okretaja, a okretni moment uvijek je dostupan. Možete samo zamisliti kako je voziti se u takvom „čudu od automobila“.

Bolidi Formule E, iza koje stoji FIA, uopće ne emitiraju CO2 (isto kao i Rimčev Concept One). Izvršni direktor Formule E Alejandro Agag (CEO) jako je sretan što će raditi s inovativnom tvrtkom poput Rimčeve. Smatra kako je Concept_One fantastičan primjer moderne tehnologije kojim će se navijačima na trkaćim natjecanjima pokazati potencijal električnim automobilima.

Formula E natjecanja startaju 13. rujna 2014. godine u Pekingu i do lipnja 2015. godine bit će održano ukupno deset utrka (u Maleziji, Urugvaju, Argentini, dva puta u SAD-u, Monaku, Njemačkoj, Velikoj Britaniji, dok se za desetu zemlju još dogovara). Za sada se na natjecanje prijavilo deset timova u kojem su po dva vozača, a među vozačima su i dvije vozačice.
Više informacija o natjecanjima Formule E: www.fiaformulae.com

Pogledajte naš ekskluzivni intervju s Matom Rimcem: http://arhiva.vidiauto.com/01novosti/index.php?id=18325  

Formula E (3)
Formula E (4)
Formula E (5)
Formula E (6)
Ključne riječi:
Concept One Formula E Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.