Vidiauto Novosti Autobiz Proizvedeno je 30 milijuna WV Passata

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.04.2019. 06:03

Rekord 

Volkswagen je u 46 godina proizveo 30 milijuna Passata

Proizvedeno je 30 milijuna WV Passata

Volkswagen slavi veliku proizvodnu brojku - čak 30 milijuna Passata je proizvedeno u 46 godina dugoj povijesti, te je sad uz Golf drugi model koji je postigao tu brojku proizvedenih vozila.

Passat je 3. travnja u tvornici marke Volkswagen u Emdenu prešao proizvodnu prekretnicu od 30 milijuna primjeraka. Time ovaj model postavlja nova, rekordna mjerila u svojem segmentu: nijedan drugi model srednje klase te nijedno drugo službeno vozilo na svijetu nije prodano više puta od Passata. Primjerak broj 30.000.000 – Passat GTE Variant s plug-in hibridnim pogonom u „Pyrit srebrnoj metalik“ boji – već se ubraja među prve modele novog stupnja razvoja s dalekosežnim tehničkim unaprjeđenjem (početak pretprodaje u Europi tijekom svibnja). Tijekom sljedećih će se mjeseci 30-milijunti Passat upotrebljavati kao testno vozilo za predstavnike međunarodnih medija.

DB2019AL00729_large

Volkswagen nudi Passat, ovisno o kontinentu, u različitim, samostalnim verzijama. Osma generacija europskog modela ove će jeseni kao limuzina i Variant s novom tehničkom osnovom stići i na naše tržište. Novi Passat kao prvo vozilo marke Volkswagen pri svakoj brzini (od 0 do 210 km/h) moći voziti djelomično automatizirano pomoću sustava „Travel Assist“ – novog sustava IQ.DRIVE, što je način nazivanja inteligentnih sustava potpora za vozača marke Volkswagen. U vozilu su također prisutne značajke poput interaktivnih „IQ.LIGHT – LED Matrix glavnih svjetala“ ili aplikacija modularnog infotainment sustava MIB3 sa stalnom internetskom vezom.

DB2019AU00111_large

Poseban će se značaj u spektru modela k tomu pripisati unaprijeđenom Passatu GTE: baš poput 30-milijuntog primjerka modelske linije, plug-in hibridni modeli odsad će moći postići znatno veći električni doseg do 55 km u novom WLTP ciklusu – što odgovara vrijednosti od 70 km prema NEFZ ciklusu. Novi Passat GTE (160 kW / 218 KS sistemske snage) već sada ispunjava granične vrijednosti norme za ispušne plinove Euro 6d koja će za nova vozila vrijediti tek od 2021. godine.

DB2019AU00203_large

Pod geslom „Početak nove ere Volkswagena“ marka Volkswagen započela je 14. svibnja 1973. godine proizvodnju prvog Passata u tvornici u Wolfsburgu. Ovaj je model bio preteča potpuno novoj liniji vozila s motorima sa sustavom hlađenja vodom, pogonom na prednje kotače i vrlo suvremenom karoserijom od punog čelika.

DB2019AU00112_large

Pozicioniran kao model srednje klase, Passat je naslijedio model VW 1600 (tip 3 sa stražnjim motorima sa sustavom zračnog hlađenja i pogonom na stražnjoj osovini). Tada, prije 46 godina nitko u Wolfsburgu nije slutio da će Passat s 30 milijuna proizvedenih primjeraka preteći čak i legendarnu Bubu (21,5 milijuna primjeraka). Passat je, zajedno s modelima Golf (35 milijuna primjeraka) i Buba, jedan od triju najprodavanijih modela marke Volkswagen svih vremena.

Ključne riječi:
hibrid Passat Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 1. siječanj 1942.

1-1-1942 Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Zabranjena prodaja automobila civilima u SAD-u

Kongres SAD-a zabranio je prodaju novih automobila i komercijalnih vozila civilima. Do kraja mjeseca svi su se proizvođači u SAD-u prebacili na vojnu proizvodnju te je proizvodnja civilnih automobila u potpunosti zaustavljena.

vs