Vidiauto Novosti Autobiz Grupa PSA se želi dodatno proširiti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.03.2019. 06:01

Nova akvizicija? 

Grupa PSA se želi još širiti – koga žele kupiti i zašto?

Grupa PSA se želi dodatno proširiti

Francuska Grupa PSA je trenutno drugi najveći europski proizvođač automobila, no izgleda kako im je cilj biti broj 1!

Francuska Grupa PSA je prije par godina od General Motorsa kupila njihove europske podružnice Opel i Vauxhall, i prema najnovijim informacijama spremni su na novo širenje, a u igri je nekoliko velikih igrača.

Peugeot_508_Sport_Engineered_Concept

Trenutno pod Grupu PSA spadaju brendovi Peugeot, Citroen, DS, Opel i Vauxhall, a uskoro bi se tu mogli naći i još neki poznati brendovi. Šuška se kako je PSA prvenstveno bacio oko na Fiat Chrysler Automobiles (FCA), no u igri bi još mogli biti i General Motors (GM) te, najmanje vjerojatno, Jaguar Land Rover.

DS_7_Crossback_E-Tense_4x4

Sva ova šuškanja su povezana i s činjenicom kako se PSA želi vratiti na tržište Sjeverne Amerike, odnosno prvenstveno na tržište Sjedinjenih Američkih Država, a tu FCA ima poprilično iskustva. S druge strane GM je prilično jak u SAD-u, no u Europi ne bi imali gotovo nikakav utjecaj za njegovu akviziciju.

Citroen_C5_Aircross

Grupa PSA je trenutno drugi najveći proizvođač automobila u Europi, dok je lider Volkswagen Grupa, no ako se obistine najave i PSA kupi FCA, nova bi grupacija doslovno puhala za vratom Volkswagen Grupi.

Peugeot 3008 Allure PureTech 130 EAT8_000

Naime, prema podacima prodaje novih automobila u Europi za 2018. godinu, Volkswagen Grupa je prodala ukupno 3.733.427 automobila, dok je Grupa PSA prodala ukupno 2.499.522 automobila. Ako PSA pridodamo i 1.021.311 automobila koje je prodala FCA, dolazimo do brojke od 3.520.833 automobila.

Fiat_500X

Brojke i činjenice su tu, no što će se stvarno dogoditi, vrijeme će pokazati.

Ključne riječi:
akvizicija Citroën DS FCA Fiat General Motors Opel Peugeot PSA
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.