Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Stigao je Mitsubishi Outlander PHEV MY19

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.03.2019. 06:01

Hibridni Plug-In SUV 

Trošili smo samo 3 litre s Mitsubishi Outlanderom PHEV MY19

Stigao je Mitsubishi Outlander PHEV MY19

Provozali smo Mitsubishi Outlander PHEV MY19 Plešivicom, Samoborom i Zagrebom i na kraju postigli prosječnu potrošnju od svega 3 litre!

Pred sam vikend Mitsubishi je organizirao predstavljanje redizajniranog i poboljšanog Outlandera PHEV, odnosno Outlander u hibridnoj Plug-In izvedbi. Osim klasične prezentacije, imali smo prilike i provozati Outlander PHEV po 80,45 km dugoj testnoj ruti koja je obuhvaćala sve vrste cesta.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 01

No ono što je najzanimljivije, bez ikakvih ustručavanja u vožnji, nakon odvožene rute od 80-ak kilometara izmjerena nam je prosječna potrošnja od točno 3 litre na 100 km! Tijekom testnih vožnji koristili smo sve modove vožnje, odnosno i samo električni mod, Sport mod i Normal.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 05

Vozili smo se po Jastrebarskom do Vinske ceste Plešivica samo na struju, od tamo pa sve do Kapelice sv. Marije penjali smo se zavojitim cestama u Sport modu, dok smo se preko Samobora do brzog punjača na Zagrebačkom Velesajmu vozili u Normal modu. Na povratku do Jastrebarskog vozili smo autocestom u prosjeku 140 km/h.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 03

Kao što možete vidjeti, isprobane su razne vrste cesta, od zavojitih planinskih, do otvoreni, pa preko gradske gužve do posljednje etape na autocesti. Moramo pohvaliti i kolege koje su na istoj etapi ostvarili prosjek potrošnje od svega 2,7 litara i time su postigli najbolji rezultat.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 06

Iako na vanjskom izgledu nema velikih promjena, već se one svode na novu masku, okvir maglenki i nova svjetla, dok se straga može vidjeti novi spojler i donji dio branika, a tu su i novi 18-inčni aluminijski naplatci. No najveće su promjene ispod haube.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 04

Tako Mitsubishi Outlander PHEV ima novi PHEV sustav s novim 2,4-litrenim Otto – Atkinsonovim motorom, nove pogonske baterije, bolju izolaciju od buke, a tu su i dva nova moda vožnje – Sport i Snow. Ovo je samo dio novosti koje možete pronaći u redizajniranom Outlanderu.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 08

Ukupna snaga sustava je 165 kW, odnosno 225 KS, a za 10% je rasla izlazna snaga baterije, maksimalna brzina u EV načinu vožnje i snaga stražnjeg elektromotora. To je samo dio onoga što novi Outlander čini ugodnijim u vožnji.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 09

U unutrašnjosti nas pak očekuju nova prednja sjedala, sad su ugrađeni i kanali ventilacije za stražnja sjedala, nova ploča s instrumentima i prekidači na konzoli pored automatskog mjenjača. Pohvaliti moramo i izradu, jer je u modelu kojeg smo vozili sve čvrsto složeno i sve je na razini više nego kod prethodnog modela.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 07

Cijena za Mitsubishi Outlander PHEV Intense MY19 je 312.900 kuna a uključuje pogon na sve kotače, automatski dvozonski klima uređaj, tempomat, pokretanje vozila bez ključa, DAB radio prijemnik, kamera za vožnju unatrag, sjedala u kombinaciji eko-kože i alcantare, grijana prednja sjedala, 18-inčne aluminijske naplatke i još mnogo toga.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 02

Drugi izbor je Outlander PHEV Premium koji donosi još i adaptivni tempomat, automatsko kočenje, sustav 8 kamera za nadzor okoline, upozorenje vozila u mrtvom kutu, automatska duga svjetla, grijanje volana i vjetrobranskog stakla, električni krovni otvor, Rockford Fosgate audio sustav s 9 zvučnika ukupne snage 710 W, premium kožna sjedala s električnim sjedalom za vozača, električna vrata prtljažnika, LED prednja svjetla i maglenke, Bilstein amortizere i ostalom opremom po cijeni od 362.900 kuna.

Ključne riječi:
Mitsubishi Outlander PHEV plug-in hibridni pogon SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 22. studeni 1927.

11-22-1927 Patentirano vozilo za snijeg

Patentirano vozilo za snijeg

Carl Eliason iz SAD-a patentirao je prototip vozila za kretanje kroz snijeg. Vozilo je bilo sastavljeno od vanbrodskog motora koji je pokretao gusjenice, dok su na njegovom prednjem dijelu bile pričvršćene skije. Takva koncepcija se bez previše promjena zadržala sve do danas.

vs