Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Stigao je Mitsubishi Outlander PHEV MY19

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.03.2019. 06:01

Hibridni Plug-In SUV 

Trošili smo samo 3 litre s Mitsubishi Outlanderom PHEV MY19

Stigao je Mitsubishi Outlander PHEV MY19

Provozali smo Mitsubishi Outlander PHEV MY19 Plešivicom, Samoborom i Zagrebom i na kraju postigli prosječnu potrošnju od svega 3 litre!

Pred sam vikend Mitsubishi je organizirao predstavljanje redizajniranog i poboljšanog Outlandera PHEV, odnosno Outlander u hibridnoj Plug-In izvedbi. Osim klasične prezentacije, imali smo prilike i provozati Outlander PHEV po 80,45 km dugoj testnoj ruti koja je obuhvaćala sve vrste cesta.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 01

No ono što je najzanimljivije, bez ikakvih ustručavanja u vožnji, nakon odvožene rute od 80-ak kilometara izmjerena nam je prosječna potrošnja od točno 3 litre na 100 km! Tijekom testnih vožnji koristili smo sve modove vožnje, odnosno i samo električni mod, Sport mod i Normal.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 05

Vozili smo se po Jastrebarskom do Vinske ceste Plešivica samo na struju, od tamo pa sve do Kapelice sv. Marije penjali smo se zavojitim cestama u Sport modu, dok smo se preko Samobora do brzog punjača na Zagrebačkom Velesajmu vozili u Normal modu. Na povratku do Jastrebarskog vozili smo autocestom u prosjeku 140 km/h.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 03

Kao što možete vidjeti, isprobane su razne vrste cesta, od zavojitih planinskih, do otvoreni, pa preko gradske gužve do posljednje etape na autocesti. Moramo pohvaliti i kolege koje su na istoj etapi ostvarili prosjek potrošnje od svega 2,7 litara i time su postigli najbolji rezultat.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 06

Iako na vanjskom izgledu nema velikih promjena, već se one svode na novu masku, okvir maglenki i nova svjetla, dok se straga može vidjeti novi spojler i donji dio branika, a tu su i novi 18-inčni aluminijski naplatci. No najveće su promjene ispod haube.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 04

Tako Mitsubishi Outlander PHEV ima novi PHEV sustav s novim 2,4-litrenim Otto – Atkinsonovim motorom, nove pogonske baterije, bolju izolaciju od buke, a tu su i dva nova moda vožnje – Sport i Snow. Ovo je samo dio novosti koje možete pronaći u redizajniranom Outlanderu.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 08

Ukupna snaga sustava je 165 kW, odnosno 225 KS, a za 10% je rasla izlazna snaga baterije, maksimalna brzina u EV načinu vožnje i snaga stražnjeg elektromotora. To je samo dio onoga što novi Outlander čini ugodnijim u vožnji.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 09

U unutrašnjosti nas pak očekuju nova prednja sjedala, sad su ugrađeni i kanali ventilacije za stražnja sjedala, nova ploča s instrumentima i prekidači na konzoli pored automatskog mjenjača. Pohvaliti moramo i izradu, jer je u modelu kojeg smo vozili sve čvrsto složeno i sve je na razini više nego kod prethodnog modela.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 07

Cijena za Mitsubishi Outlander PHEV Intense MY19 je 312.900 kuna a uključuje pogon na sve kotače, automatski dvozonski klima uređaj, tempomat, pokretanje vozila bez ključa, DAB radio prijemnik, kamera za vožnju unatrag, sjedala u kombinaciji eko-kože i alcantare, grijana prednja sjedala, 18-inčne aluminijske naplatke i još mnogo toga.

Mitsubishi Outlander PHEV MY19 02

Drugi izbor je Outlander PHEV Premium koji donosi još i adaptivni tempomat, automatsko kočenje, sustav 8 kamera za nadzor okoline, upozorenje vozila u mrtvom kutu, automatska duga svjetla, grijanje volana i vjetrobranskog stakla, električni krovni otvor, Rockford Fosgate audio sustav s 9 zvučnika ukupne snage 710 W, premium kožna sjedala s električnim sjedalom za vozača, električna vrata prtljažnika, LED prednja svjetla i maglenke, Bilstein amortizere i ostalom opremom po cijeni od 362.900 kuna.

Ključne riječi:
Mitsubishi Outlander PHEV plug-in hibridni pogon SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.