Vidiauto Novosti Autobiz Gilles Vidal prelazi u Grupu Renault

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.07.2020. 04:50

Novi dizajner 

Gilles Vidal prelazi u Renault dizajnerski tim

Gilles Vidal prelazi u Grupu Renault

Od studenog ove godine Gilles Vidal prelazi iz Grupe PSA u Grupu Renault, a on je zaslužan za novi vizualni identitet Peugeota na modelima kao što su 3008 i 508.

Grupa Renault objavila je da će se od studenog 2020. njezinu dizajnersku timu pridružiti Gilles Vidal. Vidal će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault. Laurens van den Acker tom je prigodom izjavio: ''Sretni smo što će se našem timu pridružiti Gilles Vidal. Gilles jako dobro zna kako je to raditi u snažnom brendu u kojem dizajn ima važnu ulogu. Njegovo naširoko prepoznato iskustvo, osjećaj za inovaciju i strast za dizajn bit će od velike koristi za Grupu Renault. Gilles je nadahnuo mnoge, zato se veselim zajedničkom suočavanju s izazovima koje nosi mobilnost sutrašnjice.''

Gilles_VIDAL_photo021

Gilles Vidal

Gilles Vidal (48) bio je direktor Peugeotova Odjela za dizajn od 2010. Marka je pod njegovim vodstvom obnovila svoj vizualni identitet te se pozicionirala na višu razinu s modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog sučelja (UI) te je predvodio razvoj Peugeotova dizajnerskog laboratorija.

Laurens van den Acker

Laurens van den Acker

Gilles Vidal proveo je čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, najprije u odjelu za vanjski dizajn, zatim u odjelu za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Prije nego što se pridružio marki Peugeot 2009., sudjelovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila te razvoju naprednog dizajna. Gilles Vidal diplomirao je na studiju dizajna u Veveyju u Švicarskoj.

Ključne riječi:
dizajner Gilles Vidal PSA Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.