Vidiauto Novosti Autobiz Gilles Vidal prelazi u Grupu Renault

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.07.2020. 04:50

Novi dizajner 

Gilles Vidal prelazi u Renault dizajnerski tim

Gilles Vidal prelazi u Grupu Renault

Od studenog ove godine Gilles Vidal prelazi iz Grupe PSA u Grupu Renault, a on je zaslužan za novi vizualni identitet Peugeota na modelima kao što su 3008 i 508.

Grupa Renault objavila je da će se od studenog 2020. njezinu dizajnersku timu pridružiti Gilles Vidal. Vidal će odgovarati Laurensu van den Ackeru, izvršnom potpredsjedniku Odjela za dizajn i članu izvršnog odbora Grupe Renault. Laurens van den Acker tom je prigodom izjavio: ''Sretni smo što će se našem timu pridružiti Gilles Vidal. Gilles jako dobro zna kako je to raditi u snažnom brendu u kojem dizajn ima važnu ulogu. Njegovo naširoko prepoznato iskustvo, osjećaj za inovaciju i strast za dizajn bit će od velike koristi za Grupu Renault. Gilles je nadahnuo mnoge, zato se veselim zajedničkom suočavanju s izazovima koje nosi mobilnost sutrašnjice.''

Gilles_VIDAL_photo021

Gilles Vidal

Gilles Vidal (48) bio je direktor Peugeotova Odjela za dizajn od 2010. Marka je pod njegovim vodstvom obnovila svoj vizualni identitet te se pozicionirala na višu razinu s modelima kao što su 3008 i 508. U okviru Grupe PSA bio je zadužen i za oblikovanje korisničkog iskustva (UX), razvoj korisničkog sučelja (UI) te je predvodio razvoj Peugeotova dizajnerskog laboratorija.

Laurens van den Acker

Laurens van den Acker

Gilles Vidal proveo je čitavu karijeru u Grupi PSA. Od 1996. bio je zaposlen u Citroënu, najprije u odjelu za vanjski dizajn, zatim u odjelu za dizajn unutrašnjosti, a nakon toga i kao voditelj tima za dizajn modela Citroën C4 i C4 Picasso. Prije nego što se pridružio marki Peugeot 2009., sudjelovao je i u proizvodnji Citroënovih konceptnih vozila te razvoju naprednog dizajna. Gilles Vidal diplomirao je na studiju dizajna u Veveyju u Švicarskoj.

Ključne riječi:
dizajner Gilles Vidal PSA Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs