Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Stigao je Renault Clio s pogonom na plin

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.06.2020. 06:11

Novo na tržištu 

Stigao je Renault Clio s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom

Stigao je Renault Clio s pogonom na plin

Od sada je na našem tržištu dostupna još jedna izvedba novog Renault Clija, a riječ je o modelu sa 100 KS snažnim turbo benzincem koji već iz tvornice dolazi s ugrađenom plinskom instalacijom.

Iz susjedstva, odnosno iz tvornice Revoz u Novom Mestu, stiže nam nova izvedba Renault Clija, i to ona koja bi se jako mogla svidjeti našim kupcima. Riječ je o tvornički ugrađenoj plinskoj instalaciji (LPG), tako da automatski ostvarujete potpunu tvorničku garanciju na automobil.

21222637_2019_-_New_Renault_CLIO

Clio LPG tako koristi trocilindrični turbo benzinac sa 100 KS i 170 Nm okretnog momenta, koji je dostupan na 2.000 okretaja, i ima 8% manje emisije CO2 u odnosu na standardnu benzinsku izvedbu. Može se voziti samo na benzin ili pak samo na plin, a ako oba spremnika napunite do vrha, doseg vam raste na više od 1.000 km.

novi renault clio u hrvatskoj_3

Integracija plinskog pogona u automobil obavlja se izravno u tvornici, a to znači jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja te komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u Renaultovoj mreži, zaduženom za jamstvo i održavanje vozila. Benzinski motor od početka je konstruiran tako da omogući pogon na plin. Dodatan spremnik za plin izrađen je od čvrstog čelika i ugrađen na mjesto rezervnog kotača kako ne bi dolazio u doticaj sa spremnikom za benzin. Nepovratni ventil, ograničeno punjenje spremnika do najviše 80 %, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sustav.

21222834_2019_-_New_Renault_CLIO

Prebacivanje s benzinskog na plinski pogon i obratno postiže se na dva načina: ručno, pritiskom tipke smještene u putničkom prostoru (odabrani način primjenjuje se i tijekom sljedećeg pokretanja vozila) ili automatski, kada se spremnik plina isprazni. Poseban pokazivač prikazuje razinu napunjenosti spremnika plina. Punjenje spremnika plina (32 l) također je brzo i jednostavno i traje svega dvije minute. Druga prednost ove domišljate integracije jest zadržavanje postojećeg obujma prtljažnika iznad razine podnice (na mjesto rezervnog kotača postavljen je spremnik plina).

21222833_2019_-_New_Renault_CLIO

Na našem tržištu cijena za Renault Clio LPG Zen kreće od 116.400 kuna, a tada dobivate serijski prednja i stražnja LED svjetla, klimu, električne retrovizore, radio R&GO s funkcijama MP3, Bluetooth, AUX, USB, DAB i drugu opremu. Clio LPG možete naručiti i s bogatijom Intens opremom, a cijena tada raste na 127.400 kuna.

Ključne riječi:
Clio LPG plin Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs