Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Stigao je Renault Clio s pogonom na plin

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.06.2020. 06:11

Novo na tržištu 

Stigao je Renault Clio s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom

Stigao je Renault Clio s pogonom na plin

Od sada je na našem tržištu dostupna još jedna izvedba novog Renault Clija, a riječ je o modelu sa 100 KS snažnim turbo benzincem koji već iz tvornice dolazi s ugrađenom plinskom instalacijom.

Iz susjedstva, odnosno iz tvornice Revoz u Novom Mestu, stiže nam nova izvedba Renault Clija, i to ona koja bi se jako mogla svidjeti našim kupcima. Riječ je o tvornički ugrađenoj plinskoj instalaciji (LPG), tako da automatski ostvarujete potpunu tvorničku garanciju na automobil.

21222637_2019_-_New_Renault_CLIO

Clio LPG tako koristi trocilindrični turbo benzinac sa 100 KS i 170 Nm okretnog momenta, koji je dostupan na 2.000 okretaja, i ima 8% manje emisije CO2 u odnosu na standardnu benzinsku izvedbu. Može se voziti samo na benzin ili pak samo na plin, a ako oba spremnika napunite do vrha, doseg vam raste na više od 1.000 km.

novi renault clio u hrvatskoj_3

Integracija plinskog pogona u automobil obavlja se izravno u tvornici, a to znači jednostavno naručivanje bez dodatnih kašnjenja te komunikacija sa samo jednom stručnom osobom u Renaultovoj mreži, zaduženom za jamstvo i održavanje vozila. Benzinski motor od početka je konstruiran tako da omogući pogon na plin. Dodatan spremnik za plin izrađen je od čvrstog čelika i ugrađen na mjesto rezervnog kotača kako ne bi dolazio u doticaj sa spremnikom za benzin. Nepovratni ventil, ograničeno punjenje spremnika do najviše 80 %, ograničenje protoka goriva, solenoidni ventil i sigurnosni ventil upotpunjuju tehnički sustav.

21222834_2019_-_New_Renault_CLIO

Prebacivanje s benzinskog na plinski pogon i obratno postiže se na dva načina: ručno, pritiskom tipke smještene u putničkom prostoru (odabrani način primjenjuje se i tijekom sljedećeg pokretanja vozila) ili automatski, kada se spremnik plina isprazni. Poseban pokazivač prikazuje razinu napunjenosti spremnika plina. Punjenje spremnika plina (32 l) također je brzo i jednostavno i traje svega dvije minute. Druga prednost ove domišljate integracije jest zadržavanje postojećeg obujma prtljažnika iznad razine podnice (na mjesto rezervnog kotača postavljen je spremnik plina).

21222833_2019_-_New_Renault_CLIO

Na našem tržištu cijena za Renault Clio LPG Zen kreće od 116.400 kuna, a tada dobivate serijski prednja i stražnja LED svjetla, klimu, električne retrovizore, radio R&GO s funkcijama MP3, Bluetooth, AUX, USB, DAB i drugu opremu. Clio LPG možete naručiti i s bogatijom Intens opremom, a cijena tada raste na 127.400 kuna.

Ključne riječi:
Clio LPG plin Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. veljača 1955.

Rodio se Profesor

Na današnji dan u Saint-Chamondu, Francuska, rođen je Alain Prost, višestruki prvak Formule 1 i vozač s najviše GP pobjeda. Fanovi ga od milja zovu 'Profesor', po svom kalkuliranom stilu vožnje.

vs

.::.