Vidiauto Novosti Autobiz Dizel i autoplin pojeftinili

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 26.05.2015. 11:38

Cijene goriva 

Dizel i autoplin pojeftinili, litra benzina bez promjene cijene

Dizel i autoplin pojeftinili

Dizel je pojeftinio, cijena benzina ostala je nepromijenjena, dok je najviše autoplin pojeftinio.

Nakon dva mjeseca, cijena litre Eurodizela je pojeftinila za 8 lipa, nova cijena Eurodizela od utorka 26. svibnja 2015. je između 9,41 i 9,45 kuna, ovisno o kompaniji, donosi portal cijenegoriva.info.

Cijena dizelskog goriva tako je po prvi put snižena nakon dva mjeseca. Ipak, cijena litre dizela je kod jednog prodavača goriva još i niža - 9,28 kuna (Plinski centar Zagreb).

Cijena za litru Eurosupera 95 BS ostala je nepromijenjena - 10,19 kuna po litri.

Za 19 lipa snižena je cijena litre autoplina - cijena se kreće oko 4,03 kune tako da se može pronaći i za nižu cijenu (neke postaje Petrol i Lukoil). U odnosu na cijenu prije tjedan dana, prosječan spremnik plina od 50 litara jeftiniji je za 9,50 kuna.

S obzirom na kretanje tečaja dolara prema kuni - USD je ponovo počeo rasti (za 2,4% više nego prije dva tjedna) tako da se već sljedeći utorak mogu očekivati nove cijene. Istovremeno, cijena barela nafte na mediteranskom i svjetskom tržištu kreće se oko 65 američkih dolara tako da je cijena vrlo stabilna u posljednje vrijeme.

Ključne riječi:
autoplin benzin cijena goriva Eurodiesel BS Eurosuper BS 95
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.