Vidiauto Novosti Autobiz Treći tjedan za redom autoplin poskupio

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.05.2015. 09:41

Cijene goriva 

Treći tjedan za redom autoplin poskupio

Treći tjedan za redom autoplin poskupio

I dok je autoplin poskupio, na nekim benzinskim postajama Eurodizel i Eurosuper 95 su pojeftinili za jednu do dvije lipe.

Autoplin sada ima najveću cijenu, pogledamo li cijene unatrag dva mjeseca. Nova cijena litre auto plina od utorka 19. svibnja 2015. viša je za 16 lipa - cijena iznosi 4,22 kune, što je najskuplje od kraja ožujka ove godine. Unatrag tri tjedna litra autoplina poskupjela je tri puta tako da je spremnik od 50 litara poskupio za 17 kuna, donosi portal cijenegoriva.info.

Eurodizel je na nekim postajama pojeftinio za dvije lipe po litri (Petrol i Lukoil - 9,49 odnosno 9,50 kuna po litri) dok druge kompanije nisu mijenjale cijene (kod njih je cijena između 9,51 i 9,53 kune). Dakle, litra dizela već osam tjedana kod većine kompanija nije pojeftinila.

Benzinski Eurosuper 95 BS je pojeftinio za samo jednu lipu kod Petrola i Lukoila (10,18 odnosno 10,19 kuna) dok druge kompanije cijene nisu mijenjali.

U sljedećim tjednima se može očekivati stagniranje cijena dizelskih i benzinskih goriva, odnosno eventualno promjena za lipu-dvije. Barel nafte se na svjetskim tržištima kreće oko 66 US dolara, a u posljednjih mjesec dana cijena se vrti oko 65 dolara. Dolar u odnosu na kunu blago pada, ali ne dovoljno da bi došlo do značajnije nižih cijena goriva na domaćem tržištu.

Ključne riječi:
benzin cijena goriva dizel Eurodiesel BS Eurosuper BS 95
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 29. studeni 1996.

11-29-1996 Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik VW-a odstupa nakon špijunske afere

Predsjednik Volkswagena Jose Ignacio Lopez morao je odstupiti s položaja nakon optužbi da je ukrao trgovačke tajne iz General Motorsa za vrijeme dok je radio u toj tvrtci. Lopez je 1993. zajedno s još trojicom menadžera iz GM-a prešao u VW.

vs

.::.