Vidiauto Novosti Autobiz Autoplin pojeftinio, a Eurodizel i Eurosuper poskupjeli

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.04.2015. 14:19

Cijene goriva 

Autoplin pojeftinio, a Eurodizel i Eurosuper poskupjeli

Autoplin pojeftinio, a Eurodizel i Eurosuper poskupjeli

Autoplin je pojeftinio za 6 lipa čime je nastavljen trend pada cijene litre auto plina.

U posljednjih mjesec dana cijena barela sirove nafte (iako to ne određuje cijene u Hrvatskoj, ali se uzima kao pokazatelj kretanja tržišta) skočila je 5,3 posto, a od početka godine ukupno 20 posto, saznajemo od portala cijenegoriva.info. Istovremeno, dolar je od početka godine ojačao u odnosu na kunu za 14 posto pa se može očekivati da će cijene benzina i dizela rasti i u idućem razdoblju.

Nova cijena litre auto plina je 4,06 kuna, a u odnosu na cijene u prethodnih mjesec dana ovo je najniža cijena tako da je spremnik od 50 litara od danas jeftiniji za 42,50 kuna u odnosu na cijene prije mjesec dana, donosi portal cijenegoriva.info.

I dok je litra autoplina pojeftinila, litra dizelskih i benzinskih goriva je poskupjela. Nova cijena za litru Eurodizela veća je između 4 i 7 lipa, ovisno o kompaniji, tako da je nova cijena dizela 8,80 do 8,85 kuna po litri. Dizel već treći tjedan za redom poskupljuje, a tijekom tri tjedna rezervoar od 50 litara poskupio je za 3,5 kuna. Ipak, pojedine kompanije kao Plinski Centar Zagreb nije povećao cijenu, kao što ju nisu povećali niti prije tjedan dana.

Vozači vozila na Eurosuper 95 BS litru benzina će od danas platiti za jednu lipu više ukoliko gorivo toče na Tifonovim i Petrolovim postajama (cijena je između 9,57 i 9,59 kuna) dok ostale kompanije cijene nisu (još) promijenili.

Ključne riječi:
benzin cijena goriva dizel Eurodiesel BS Eurosuper BS 95
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.