Vidiauto Novosti Najave Kineski Chery se vraća modelom Tiggo4

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.12.2018. 06:07

Novi pokušaj 

Chery se u Europu vraća kompaktnim SUV-om Tiggo4

Kineski Chery se vraća modelom Tiggo4

Jedan od najvećih kineskih proizvođača automobila Chery, uskoro se vraća na Europsko tržište, a prvo će ponuditi kompaktni SUV Tiggo4.

Kineski proizvođač automobila Chery je ujedno i jedan od najvećih proizvođača u Kini, a vlasnik je i brenda Qoros, a od 2012. surađuje s Tata Motorsom, vlasnikom Jaguar Land Rovera. Kao i ostali kineski proizvođači, Chery je bio poznat po kopijama automobila sa zapada, no danas se stvari mijenjaju.

chery tiggo 4 straga

Tako Chery u svojim pogonima proizvodi Jaguare i Land Rovere za domaće tržište, ali i dalje razvija vlastite modele, a među njima je i model Tiggo4, kompaktni SUV koji će se uskoro naći i na europskom tržištu. Riječ je o modelu koji je postavljen na T1X platformu, a dužina mu iznosi 4.338 mm, širina 1.830 mm i visina 1.645 mm, dok je međuosovinski razmak velik 2.630 mm. Zanimljivo je da dolazi samo s 18-inčnim naplatcima s gumama dimenzija 215/55 R18.

chery tiggo 4 sa strane

Na europskom tržištu će se nuditi samo s novim 1,5-litrenim turbo benzincem koji raspolaže sa 147 KS, dok mu je okretni moment od 210 Nm dostupan od 1.750 do 4.000 okretaja. Nudit će se u kombinaciji sa 6-brzinskim ručnim ili automatskim mjenjačem.

chery tiggo 4 interijer

Nažalost, podaci o potrošnji, brzini i ubrzanjima još nisu objavljeni, no zna se kako prodaja prvo kreće u Rusiji, a odmah nakon toga i u Turskoj te u Italiji. Cijene za europsko tržište još nisu objavljenje, a u Kini je početna cijena za Tiggo4 svega 10.000 EUR. Očekujemo kako će u Europi ona biti i 50% veća, jer ovdje ipak automobil treba imati više minimalne sigurnosne opreme, koja podiže početnu cijenu.

chery tiggo 4 sprijeda

Iako se već 15 godina govori po raznim medijima kako će kineska vozila pokoriti europsko tržište, to se još uvijek nije dogodilo. Hoće li Chery s modelom Tiggo4 uspjeti u tom naumu? Mislimo da neće, no nikad se ne zna.

Ključne riječi:
Chery SUV Tiggo4
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. prosinac 1913.

12-1-1913 Ford uvodi pokretnu traku

Ford uvodi pokretnu traku

Ford kao prvi uvodi proizvodnju automobila na pokretnoj traci. To rješenje još se danas smatra najrevolucionarnim potezom u povijesti auto industrije. Brzina proizvodnje na pokretnoj traci omogućila je Fordu da proizvodi najjeftinije automobile.

vs