Vidiauto Automobili Super automobili Za 99.500 eura nova Corvette Z06 može biti vaša

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 01.12.2014. 09:39

Chevrolet Corvette Z06 

Za 99.500 eura nova Corvette Z06 može biti vaša

Za 99.500 eura nova Corvette Z06 može biti vaša

6.2L V8: 659 KS, 881 Nm. To je nova Chevrolet Corvetta Z06 koja dolazi i u kabrioletskoj verziji.

Cijena za Chevrolet Corvette Z06 starta od 99.500 eura za coupe verziju, a iz Chevroleta se hvale kako je Z06 najmoćniji i tehnološki najnapredniji model u 62-godišnjoj povijesti. Nekoliko tisuća eura više košta kabrio model (104.500 eura). Ovo su inače cijene za Njemačku, a narudžbe već počinju dok prvi vlasnici svoj novi superautomobil mogu očekivati u proljeće 2015. godine.

Chevrolet Corvette Z06 ima snažni V8 benzinski motor snage 659 KS te daje 881 Nm okretnog momenta. Koriste se iste napredne tehnologije kao na Corvette Stingray: izravno ubrizgavanje, Active Fuel Management (s opcijom deaktivacije cilindara) i stalno promjenjivi rad ventila. Ispod haube se nalazi i novi, učinkovitiji kompresor.

chevrolet-corvette-z06-290367

Automobil ima karbonska vlakna te najnovije tehnologije - Magnetic Ride Control, Performance Traction Management te elektronski diferencijal s ograničavačem proklizavanja. Motor dolazi u kombinaciji sa sedambrzinskim ručnim ili 8-brzinskim automatskim mjenjačima.

Chevrolet-Corvette-Z06

Magnetic Selective Ride Control je treća generacija amortizera te dolaze standardno i omogućuju prilagodbu za touring udobnost kao i maksimalne performanse koje se mogu nadgledati putem standardnog Driver Mode Selectora. Performance Traction Management je dostupan u Track načinu i putem Driver Mode Selectora omogućuje pet postavki smanjenja okretnog momenta. Launch control također je moguć u Track modu, i uz ručni i uz automatski mjenjač. Elektronski diferencijal s ograničenim proklizavanjem je standardna oprema u Chevroletu Corvette Z06 te prilagođava brzinu, ravnotežu između upravljača i kontrolu stabilnosti u različitim uvjetima vožnje u Sport i Track načinima.

Chevrolet-Corvette-Z06-motor

Vozač Corvette ispred sebe ima Head-up display u boji na kojem se prikazuju informacije o performansama vozila, a tijekom vožnje na stazi nadgledaju se i G sile. Vožnja se može snimati na prvi u svijetu Performance Data Recorder koji snima sve u visokoj razlučivosti, s telemetrijskim informacijama iskustva vožnje na stazi.

Kao dodatna oprema nude se Brembo kočnice s ugljično-keramičkim kočionim diskovima, podesive prednje i stražnje aerodinamičke komponente, a gume su Michelin Pilot Super Sport Cup.

Ključne riječi:
Brembo Chevrolet Corvette Z06
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. travanj 1925.

4-25-1925 Debi Maseratija

Debi Maseratija

Prvi automobil Alfierija Maseratija, Tipo 26, debitirao je pobijedivši u svojoj klasi u Targa Floriju. Alfieri Maserati sam je vozio trkaći automobil.

vs

.::.