Vidiauto Automobili Predstavljamo Volvo XC90 i V60 predstavljeni u Los Angelesu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 20.11.2014. 16:55

Los Angeles Auto Show 2014 

Volvo XC90 i V60 predstavljeni u Los Angelesu

Volvo na sajmu automobila u Los Angelesu predstavlja prva dva osvježena modela, XC90 i V60 Cross Country , a plan je u sljedećih pet godina osvježiti sve modele.

Uz predstavljanje modela Volvo XC90 i Volvo V60 Cross Country u Los Angelesu, Volvo je otkrio i detalje plana povećanja prodaje u SAD-u. Prvi korak je osvježenje cijele modelske ponude u sljedećih pet godina, veći fokus na dilerskoj mreži, a srednjoročni plan je više od 100.000 vozila godišnje, kao što su nekada prodavali. Naime, u SAD-u je već deset godina prisutan trend pada prodaje Volvovih vozila, a ove će se godine prodati 60.000 vozila.

SUV Volvo XC90 po prvi se put predstavlja u Americi; premium SUV ima sedam sjedala te donosi najnovije sigurnosne značajke, novi dizajn te tehnološke prednosti nove SPA platforme na kojoj je vozilo nastalo.

Volvo Cars na sajmu automobila u Los Angelesu 3

Volvo XC90

Drugi model, Volvo V60 Cross Country je svjetska premijera, a radi se o dugoočekivanoj Cross Country verziji karavanskog modela V60. U odnosu na standardni model V60, Cross Country verziju krasi povećan razmak od tla veći za 65 mm. Cross Country će imati 18 i 19-inčne kotače s gumama visokog profila kako bi se s vozilom savladali visoki kolnici kao i makadamske ceste.

Volvo V60 Cross Country prvo stiže u SAD i Kanadu i na tim će tržištima biti dostupan s dobro poznatim petcilindarskim benzincem snage 250 KS, sparenim s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače.

Volvo V60 Cross Country

Volvo V60 Cross Country

V60 Cross Country u ostatak svijeta stiže s novom obitelji Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša koji će pokretati prednje kotače, dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Ključne riječi:
2014 Los Angeles V60 Cross Country Volvo XC90
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.