Vidiauto Automobili Predstavljamo Volvo predstavio V60 Cross Country

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.11.2014. 17:23

Cross Country obitelj se širi 

Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo predstavio V60 Cross Country

Volvo V60 dobiva Cross Country izvedbu s kojoj ćete se moći voziti po različitim terenima.

Premijera novog Volva V60 Cross Country bit će na predstojećem Sajmu automobila u Los Angelesu. U odnosu na V60, model V60 Cross Country ima za 65 mm veći razmak od tla tako da omogućava bezbrižnu vožnju izvan asfaltiranih putova, a zahvaljujući tehnologiji vektorskog okretnog momenta i napredne kontrole trakcije idealan je izbor i za avanturiste.

Volvo V60 Cross Country 1

Opremljen je velikim 18-inčnim ili 19-inčnim kotačima te gumama visokog profila te nesmetano svladava visoke trotoare i makadamske ceste.

Avanturistički duh automobila uz velike kotače i povišen razmak od tla nagovještavaju i posebni dizajnerski detalji kao što su štitnici podnice, naglašeni pragovi i obrubi blatobrana dok stražnji difuzor s integriranim završetcima ispušnog sustava naglašava i sportsku stranu ovog automobila. Robustan stil nastavlja se i u interijeru kojeg karakterizira kombinacija crne kože i kontrastnog smeđeg prošiva. Volvo za skoru budućnosti najavljuje i dvije dvobojne kolor kombinacije.

Volvo V60 Cross Country 2

Ispod haube će biti dostupan već poznati petcilindarski benzinac snage 250 KS, sparen s automatskim mjenjačem i pogonom na sve kotače - ovaj motor stiže prvo u SAD i Kanadu. Početkom 2015. godine V60 Cross Country će biti dostupan uz novu obitelj Drive-E četverocilindarskih benzinaca i dizelaša koji će pokretati prednje kotače dok će petcilindarski D4 dizelaš pokretati sva četiri kotača.

Povijest Cross Country brenda seže u 1997. godinu kada je Volvo svojem karavanskom modelu V70 ponudio all-road mogućnosti te off-road stil.

Volvo V60 Cross Country 4
Volvo V60 Cross Country 5
Ključne riječi:
V60 Cross Country Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.