Vidiauto Automobili Predstavljamo Renault Mégane u novoj izvedbi Grandcoupé

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 13.07.2016. 09:34

Nešto potpuno novo 

Renault Mégane u novoj izvedbi Grandcoupé

Renault Mégane u novoj izvedbi Grandcoupé

Renault Mégane Grandcoupé imat će četvora vrata, a dinamične linije upotpunjene su panoramskim staklenim krovom jedinstvenim u tom segmentu vozila.

Novi Renault Mégane predstavljen je u 2015. godini, a u ožujku ove godine vidjeli smo i karavan Méganea Grandtour. Novi Mégane Grandcoupé koristi arhitekturu platforme CMF C/D dok je oprema preuzeta iz višeg segmenta čime se dobilo na udobnosti i užitku u vožnji, ističu u Renaultu.

Renault Mégane Grandcoupé (2)

Novu četverovratnu limuzinu krase dinamične linije, upečatljiv prednji kraj koji nedvojbeno ističe pripadnost obitelji Renault te već iz daljine prepoznatljiv Renaultov svjetlosni potpis prednjih svjetala u obliku slova C. Pritom mu stakleni krov daje elegantan dvobojan izgled.

Mégane Grandcoupé odlikuje se prostranim stražnjim sjedalima i velikim prtljažnikom (508 dm3 prema normi VDA) kojem se jednostavno pristupa zahvaljujući sustavu otvaranja slobodnih ruku „Easy Trunk Access”. Raspolaže 7-inčnim TFT zaslonom za prikaz podataka u instrumentnoj ploči, a može ga se dopuniti i 8,7-inčnim zaslonom multimedijskog sustava R-LINK 2.

Renault Mégane Grandcoupé (3)

Novi Renault Mégane Grandcoupé na hrvatsko tržište stiže u prosincu 2016. te će imati Multi-Sense, dodatni head-up zaslon u visini vozačevih očiju, Easy Park Assist za pomoć pri parkiranju i brojni sustavi za udobnost i sigurnost (kočenje u nuždi, upozorenje na nenamjernu promjenu voznog traka...).

Renault Mégane Grandcoupé bit će dostupan s dizelskim motorima dCi 90 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dCi 110 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem ili automatskim mjenjačem EDC6, dCi 130 sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem te benzincem SCe 115 s 5-stupanjskim ručnim mjenjačem. Cijena za Renault Mégane Grandcoupé za sada nije poznata, ali možemo spomenuti cijene za Mégane i Méganea Grandtour koje startaju od 119.900 odnosno 125.900 kuna.

Renault Mégane Grandcoupé (4)
Ključne riječi:
Grandcoupé Megane Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs