Vidiauto Automobili Predstavljamo Početna cijena za Renault Megane je 116.900 kuna. Što još donosi?

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.02.2016. 11:27

Jedan od najboljih kompakata u 2016 

Početna cijena za Renault Megane je 116.900 kuna. Što još donosi?

Početna cijena za Renault Megane je 116.900 kuna. Što još donosi?

Tijekom 20 godina postojanja Renaulta Megane i triju generacija prodano je 6,6 milijuna primjeraka, s većinskom prodajom u Europi, a u Hrvatskoj je u 2015. godini prodano 550 komada Meganea. U 2016. godini u Renaultu očekuju da će premašiti tu brojku, iako karavanska izvedba stiže tek krajem godine.

Novi Renault Megane četvrte generacije smo nedavno isprobali i donijeli vam dojmove o inačici s turbodizelskim 1.5 dCi motorom, a sada donosimo još neke informacije o Renaultu Megane koji je u ovotjednoj usporedbi pobijedio i dobio našu markicu za preporuku Palac gore za kupnju.

Pogledate li s boka Renault Megane, primijetit ćete kako je 1/3 površina pod staklima dok su 2/3 lim što je karakteristika modernih kompakata. Ono što nam se jako sviđa na novom Meganeu su stražnja LED svjetla, ali što vam vrijede ako se vozite po danu i nisu uglavnom upaljena, kao što je situacija kod većine današnjih novih automobila kod kojih se dnevna svjetla automatski uključuju i isključuju (pa su vrlo često uključena samo prednja svjetla, a ne i stražnja). Renault je tome doskočio i postavio uvijek uključena stražnja svjetla.

Renault Megane (4)

Stigle su i dvije nove boje karoserije, a interijer u nekim detaljima nastao po uzoru na Espace sadrži i nova sjedala s tehnologijom dvostruke pjene. Straga je povećana prostranost za noge, i naprijed i natrag je širina za laktove povećana za nekoliko centimetara. Inače, novi Megane je za 64 mm duži (4369 mm), niži je za 25 mm, a ima međuosovinski razmak od 2669 mm (duži je od prethodnika za 28 mm). Prtljažnik obujma 434 litre je iznad prosječno velik u odnosu na konkurenciju, a obaranjem stražnjih sjedala djeljivih u omjeru 1/3 i 2/3 povećava se na 1250 litara. U interijeru dolazi s vertikalno postavljenim 8,7-inčnim ekranom kao u Espaceu ili pak s horizontalno postavljenim dijagonale od 7 inča, uz podršku R-Linka 2. Želite li osjetiti pravi glazbeni ugođaj u vozilu onda odaberite razinu opreme koja se zove Bose, a ima osam plus još jedan zvučnik u konzoli.

Renault Megane (3)

I u tehnološkom dijelu novi Renault Megane briljira te osigurava veliku sigurnost na cesti - ima sustav koji prepoznaje prepreke na cesti, tempomat je aktivan pa će automatski prikočiti ukoliko se za to pojavi potreba, prepoznaju se i prometni znakovi putem kamere, ako prijeđemo preko bijele crte bez uključenog žmigavca bit ćemo upozoreni, a isto tako ako krenemo u pretjecanje uz vozilo koje ne vidimo u mrtvom kutu također ćemo biti upozoreni kako bismo izbjegli nesreću. Nadalje, nudi se i autonomno parkiranje (naravno, uz našu pomoć na papučicama i mjenjaču), uz bočne senzore.

Tijekom naše prve testne vožnje do Rovinja i natrag do Zagreba Renault Megane se pokazao vrlo stabilnim - povećana je širina traga kotača i naprijed i natrag (sprijeda +47 mm, straga +39 mm) te se time dobilo na boljim voznim karakteristikama.

Renault Megane (1)

Motorizaciju čine poznati turbo dizelski dCi 90, dCi 110, dCi 130 dok će dCi 165 u ponudu stići krajem 2016. godine. Novost na 1.5 dCi 110 je hibridna funkcija, a radi se o rekuperaciji odnosno prikupljanju kinetičke energije kočenja i pretvaranju u električnu kako bi se uštedjelo na gorivu, a prikupljena energija se koristi za napajanje klima uređaja, rasvjete, audio sustava... Ipak, na ovu hibridnu izvedbu ćemo morati pričekati do 2017. godine. Spomenimo i kako standardni 1.5 dCi ima zupčasti remen te respektabilnih 240 Nm okretnog momenta.

U benzinskoj ponudi su turbobenzinci TCe 100, TCe 120 i TCe 205, s tim da će najjača verzija snage 205 KS poznata iz Renault Clija R.S. biti raspoloživa samo u GT verziji koja raspolaže s EDC mjenjačem i 280 Nm okretnog momenta. Inače, GT inačica se u odnosu na standardnu razlikuje u dizajnerskim detaljima koji aludiraju na sport, zatim na usisnicima zraka, retrovizorima, maski, stražnjem difuzoru te dvjema ispušnim cijevima. U interijeru se nalaze sjedala obložena alkantarom, a svakako će najzanimljivije biti mijenjanje stupnjeva prijenosa na tri načina (sekvencijalno, uz dodatne poluge na upravljaču). Bit će podržan i 4control pa će se vožnjom kroz zavoje mijenjati kut kotača do brzina do 80 km/h (kod Espacea 4control radi do najveće brzine 60 km/h).

Renault Megane (2)

Renault Megane, koji se proizvodi u francuskoj tvornici u Palenciji će se nuditi i kao međuverzija GT Line te će imati sportska sjedala i još neke detalje koji su karakteristični za GT opremu.

Karavanska Grandtour izvedba Meganea stiže krajem godine, a bitna novost je da Coupe izvedba više neće biti u ponudi, neće biti niti kabrioletske, pa će tako i Megane R.S. koji stiže sljedeće godine imati pet vrata.

A sada cijena - početna cijena za Renault Megane TCe 100 je 119.900 kuna, ali u sljedeća dva mjeseca možete očekivati dodatni popust od 3000 kuna tako da je početna cijena 116.900 kuna. Megane se počinje prodavati od 22. veljače 2016. Zanima li vas dizelska izvedba tada cijena starta od 129.900 kuna, odnosno s popustom cijena je 126.900 kuna. GT izvedba dCi 165 EDC ima cijenu 221.900 kuna (218.900 kn), a TCe 205 EDC 216.900 odnosno 213.900 u prvom dijelu prodaje.
Paketi opreme imaju nazive Life, Zen, Intens, Bose, GT-Line i GT, a detaljnije cijene i izvedbe možete vidjeti na fotografiji:

Renault Megane cijene
Ključne riječi:
cijena u Hrvatskoj Megane Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.