Vidiauto Automobili Predstavljamo Potpuno novi SUV Citroen C5 Aircross

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.04.2017. 13:09

Šangajski auto salon 2017 

Potpuno novi SUV Citroen C5 Aircross

Potpuno novi SUV Citroen C5 Aircross

Na Šangajskom salonu 2017. Citroen će predstaviti novi SUV C5 Aircross, nadahnut konceptnim automobilom Aircross.

S dužinom od 4,5 metara, širinom 1,84 te visinom 1,67 metara Citroen C5 Aircross nudi međuosovinski razmak od 2,73 metara te prtljažnik od 482 litre.

Citroen C5 Aircross spaja istaknut dizajn s unutrašnjošću u kojoj je sve podređeno zadovoljstvu svih putnika. U unutrašnjosti ima mnogo prostora za sve putnike, opremljen je najboljom tehnologijom za još lakšu vožnju, a modernim sveobuhvatnim pristupom postignuta je iznimna udobnost. SUV vozila inače čine gotovo četvrtinu svjetske prodaje novih automobila.

Citroen C5 Aircross (1)

S automobilom dolazi i svjetska premijera ovjesa s elementima „Progressive Hydraulic CushionsTM” (progresivni hidraulični graničnici) koji nudi jedinstvenu povezanost s cestom. Nastao je na temeljima platforme EMP2 te je rezultat kvalitetnije prigušivanje vibracija i udobnost u vožnji.

Citroen C5 Aircross (3)

C5 Aircross ističe se robusnim vanjskim dizajnom uz ravnotežu njegovog oblika istaknutog visoko postavljenim poklopcem motora, međuosovinskim razmakom od 2,73 m, kratkim prevjesima, fluidnim i prirodnim oblicima uz pojedine snažne vizualne elemente.

Citroen C5 Aircross (5)

U kabini se nalazi robusna armaturna ploča vodoravnih linija za snažniji dojam širine, prostrana i obujmljujuća sjedala s grijanjem i masažom, uz široku i visoku središnju konzolu, mekane i tople materijale kojima se pojačavaju osjećaj zaštićenosti i udobnosti. Iznad glava nalazi se panoramski krovni otvor. U C5 Aircrossu nalazi se čitljiva digitalna instrumentna ploča s TFT ekranom od 12,3’’ i kapacitivnim dodirnim HD ekranom od 8’’.

Citroen C5 Aircross (6)

Tehnološki najnapredniji sustavi za pomoć u vožnji su integrirani:
-aktivno sigurnosno kočenje
-aktivni sustav za nadzor mrtvog kuta
-prilagodljivi regulator brzine s funkcijom za zaustavljanje
-Grip Control i Hill Assist Descent Control omogućuju bezbrižno napuštanje utabanih staza

Inače, C5 Aircross će biti prvi Citroen opremljen tehnologijom Plug-in Hybrid PHEV. Prodaja prvo počinje u Kini u listopadu 2017, a na europskom se tržištu očekuje u drugoj polovini 2018. godine.

Citroen C5 Aircross (11)
Citroen C5 Aircross (7)
Citroen C5 Aircross (2)
Citroen C5 Aircross (10)
Ključne riječi:
C5 Aircross Citroën Shanghai SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.