Vidiauto Novosti Najave Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 28.03.2017. 17:22

Stiže električna verzija 

Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Citroën E-Berlingo Multispace na električni pogon

Citroenov automobil za slobodno vrijeme na tržištu je 20 godina, a uz praktične odlike, modularan dizajn i udobnost novost je električni pogon.

Uz ponudu trocilindarskih benzinskih motora PureTech i dizelskih modela BlueHDi električna verzija Berlinga je namijenjena vozačima koji žele spojiti prilagodljivost Berlinga u svakodnevnoj uporabi, slobodnim aktivnostima i poslovnim obvezama s prednostima električnim pogonom.

Citroën E-Berlingo Multispace (1)

S autonomijom od 170 km, novi Citroën E-Berlingo Multispace ispunjava potrebe kućanstava i poduzeća s jednostavnim pristupom stanicama za punjenje i potrebe onih koji cijene prednosti električne mobilnosti za čitav niz svakodnevnih aktivnosti, bilo osobnih ili profesionalnih. Prostran je i svestran te donosi potpuno nov, udoban doživljaj ekološke vožnje i postavlja nove standarde bezbrižnosti i opuštenosti.

Citroën E-Berlingo Multispace (4)

Prazna se baterija može potpuno napuniti s pomoću obične kućne utičnice (od 8 A do 10 A, ovisno o zemlji) ili sigurne utičnice Green Up (14 A) za 8,5, 12 ili 15 sati, ovisno o jakosti struje. E-Berlingo dostupan je i s opcijskom funkcijom brzog punjenja, s pomoću kojeg bateriju do 50% možete napuniti za samo 15 minuta, a do 80% za pola sata. Običan priključak za punjenje nalazi se na desnom stražnjem dijelu automobila, a utičnica za brzo punjenje nalazi se na lijevom stražnjem dijelu automobila, gdje se u ostalim inačicama nalazi otvor spremnika goriva.

Citroën E-Berlingo Multispace (5)

Za pogon novog E-Berlingo Multispacea koristi se kompaktan sinkronizirani električni motor s trajnim magnetom visokih performansi koji razvija 49 kW (67 KS). Dvije litij-ionske baterije visoke energetske gustoće kapaciteta 22,5 kWh smještene su u podokviru, što spušta težište automobila i donosi zavidnu razinu stabilnosti za ovu vrstu karoserije.

Okretni moment od 200 Nm dostupan je već od pokretanja motora, performanse su dodatno poboljšane mjenjačem s jednom brzinom koji vozaču omogućuje vožnju bez promjene stupnjeva prijenosa i jednaku razinu udobnosti kao i automatski mjenjač. Automobil ubrzava bez buke i vibracija, što dodatno povećava udobnost u vožnji.

Citroën E-Berlingo Multispace (2)
Ključne riječi:
Citroën e-Berlingo električni automobil
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs