Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 03.04.2017. 16:50

Stigao redizajnirani Citroen 

Facelift Citroën C-Elysée

Facelift Citroën C-Elysée

Uz novi dizajn prednjeg kraja, Citroën C-Elysée sada ima i stražnja 3D svjetla, nove ukrasne poklopce kotača te nove naplatke od lagane legure od 16’’ plus dvije nove boje karoserije.

Citroën C-Elysée od 2012. godine, kada je lansiran kao novi model u Citroenovoj ponudi, prodan je u gotovo 400.000 primjeraka, a u međuvremenu je osvojio i tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji konstruktora i tri naslova svjetskog prvaka u kategoriji vozača u tri godine sudjelovanja na prvenstvu FIA WTCC.

Citroën C-Elysée (5)

Trovolumenska limuzina C-Elysée je poznata po svojoj udobnosti i prostranosti, a sada je oplemenjena i tehnologijama koje olakšavaju vožnju zahvaljujući sustavima Citroën Connect Radio i Citroën Connect Nav sa 7’' tabletom osjetljivim na dodir. Na hrvatskom tržištu u ponudi je od travnja 2017.

Citroën C-Elysée (4)

Redizajn, uz novi dizajn prednjeg kraja - novi odbojnik i kromirane chevrone koji se protežu sve do svjetala, donosi nova veća prednja te stražnja 3D svjetla, nove ukrasne poklopce kotača te nove naplatke od lagane legure od 16’’ i dvije nove boje karoserije - plava Lazuli zamjenjuje plavu Teles te siva Acier koja zamjenjuje sivu Aluminium. Dojmu donjeg dijela odbojnika pridonosi vodoravno položeni ventilacijski otvor koji je usklađen s novim ukrasnim elementima svjetala za maglu.

U interijeru se nalazi novi 7’’ tablet osjetljiv na dodir. Instrumentna ploča je osuvremenjena novim dojmljivim brojčanicima za više osobnosti i jasnoće. U luksuznim izvedbama novi zaslon s bijelim prikazom na kojem se navode podaci o vožnji nalazi se između dvaju brojčanika. Prtljažnik je obujma 506 litara.

Citroën C-Elysée (2)
Citroën C-Elysée (3)

C-Elysée je od sad opremljen kamerom za vožnju unatrag te najnovijim radijem i navigacijskim sustavom povezanim sa 7’’ tabletom osjetljivim na dodir.

Motori su učinkoviti i ekonomični - benzinski PureTech 82 s ručnim mjenjačem te dizelski BlueHDi 100. Novi C-Elysée proizvodi se u Vigu u Španjolskoj.

Početna cijena za Citroën C-Elysée je 89.900 kuna za benzinski PureTech 82 dok BlueHDi 100 starta s cijenom od 104.275 kuna. U ponudi su dva paketa opreme - Feel i Shine.

Ključne riječi:
C-Elysee Citroën redizajn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. ožujak 1887.

3-4-1887 Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo "benzinsko motorno vozilo" doživjelo je svoju prvu testnu vožnju u Esslingenu i Cannstattu, Njemačka. To je bilo prvo motorno vozilo s četiri kotača koje je stvorio Gottlieb Daimler.

vs

.::.