Vidiauto Novosti Najave Citroen C-Aircross Concept

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.02.2017. 17:30

Konceptni automobil 

Citroen C-Aircross Concept na Ženevskom auto salonu

Citroen C-Aircross Concept

Kompaktni SUV Citroen C-Aircross Concept temeljen je na Citroenu C3, ali prilagođen novom segmentu.

Citroen će C-Aircross Concept premijerno predstaviti u Ženevi na auto salonu početkom ožujka 2017. Kabina konceptnog automobila opremljena je najnaprednijom tehnologijom u službi praktičnosti koja olakšava život, u skladu s programom Citroën Advanced Comfort. Korisna, praktična i suvremena, ta tehnologija služi svim putnicima u automobilu. Vrata modela C-Aircross Concept otvaraju se u suprotnim smjerovima.

Citroen C-Aircross Concept (5)

Komande na upravljaču su intuitivne, korisne informacije o vožnji prikazuju se izravno u vozačevu vidnom polju dok se minimalistički instrumenti jedinstvenog vizualnog dojma prikazuju na širokoj staklenoj površini. Citroën C-Aircross Concept dodatno unaprjeđuje funkcije head-up prikaza i naprednu funkciju prikaza prostora iza vozila. Dvije bočne kamere preuzimaju ulogu tradicionalnih vanjskih osvrtnih zrcala - slike se prikazuju na zaslonu umjesto unutarnjeg osvrtnog zrcala. Za optimalan pregled situacije iza vozila, koncept je opremljen i stražnjom kamerom smještenom u središtu krovnog spojlera.

Citroen C-Aircross Concept (3)

C-Aircross Concept opremljen je pametnim i intuitivnim sučeljem čovjeka i stroja. Vozači i putnici imaju pristup širokoj paleti funkcija putem 12-inčnog središnjeg dodirnog zaslona smještenog u samom središtu kontrolnog centra automobila. Svaki putnik može odabrati glazbu za sebe ili pogledati svoj omiljeni film. Ovisno o željenom doživljaju u unutrašnjosti, moguć je niz različitih konfiguracija: 1/3:2/3, 2/3:1/3 ili preko cijelog zaslona.

Citroen C-Aircross Concept ima sustav Grip Control osmišljen kako bi poboljšao vozna svojstva u gradskoj vožnji i na planinskim cestama.

Citroen C-Aircross Concept (1)
Citroen C-Aircross Concept (2)
Ključne riječi:
C-Aircross Concept Citroën koncept Ženeva Motor Show
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs