Vidiauto Automobili Predstavljamo Prvi službeni detalji Škode Kodiaq

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.08.2016. 11:56

Markantan dizajn 

Prve službene fotografije detalja na Škodi Kodiaq

Prvi službeni detalji Škode Kodiaq

Škoda je objavila pojedine dijelove svojeg novog velikog SUV vozila Kodiaq koji će biti dostupan i sa sedam sjedala.

Škodin prvi SUV Kodiaq imat će prtljažnik obujma čak 720 litara (do 2.065 litara volumena s preklopljenom stražnjom klupom), a u vozilo će se moći smjestiti do sedam osoba (paket opreme), što je po prvi put u ponudi Škode. Bit će to vozilo s pet sjedala koje nudi najveći prtljažni prostor u svojoj klasi. Svjetska premijera modela Škoda Kodiaq održat će se 1. rujna 2016. u Berlinu.

Skoda Kodiaq (3)

Sjedala se mogu namještati uzdužno i u nagibu što pridonose tomu da se može izaći u susret najrazličitijim zahtjevima po pitanju sjedenja i utovara. Opcijski će u ponudi biti i sjedalo suvozača s preklopivim naslonom tako da se u Kodiaq mogu utovariti predmeti dužine i do 2,90 m.

Prve fotografije Kodiaqa pokazuju da će Škoda svoje nove karakteristične oblike prenijeti u SUV-segment - široka trodimenzionalno formirana rešetka hladnjaka odaje karakter, atletski formirane površine vrata i stražnja svjetla su u dizajnu kristala.

Ravni, klinasto oblikovani reflektori po prvi put su u potpunosti raspoloživi u LED-tehnologiji. Karakteristični detalji otkrivaju i pogled sa strane i straga: površine vrata su oblikovane atletski, stražnji dio je ekspresivan dok stražnja svjetla u serijski korištenoj LED-tehnologiji osvjetljavaju tipičnu C-grafiku Škode.

Skoda Kodiaq (2)

Uz velikodušan prostor i visoku razinu funkcionalnosti Kodiaq će vlasnicima ponuditi i najmodernije sustave potpore i inovativna rješenja za povezivanje. Za više sigurnosti i udobnosti brinu novi sustavi potpore za vozača: sa sustavom Area View, čije se četiri kamere nalaze naprijed i straga te u kućištima vanjskih zrcala, zahvaljujući njihovim širokokutnim objektivima na zaslonu se prostor oko automobila prikazuje iz raznih kutova, između ostalog i kao virtualni pogled odozgo i slike u kutu od 180 stupnjeva naprijed i straga.

Skoda Kodiaq (4)

Novost u ponudi je i sustav pomoći pri manevriranju s prikolicom: Kad Kodiaq vuče prikolicu sustav u polaganoj vožnji unatrag preuzima upravljanje. Dodatno, novi sustav potpore pri kočenju u manevru koči u vožnji unatrag čim prepozna prepreku iza automobila.

Mobilne mrežne usluge Škoda Connect se dijele u dvije kategorije: usluge Infotainment Online osiguravaju više informacija i navigacije u realnom vremenu dok Care Connect služi za daljinsko upravljanje vozilom te pomoć. Srce sustava Care Connect je hitan poziv u slučaju da se dogodi prometna nezgoda: čim se aktivira neki zračni jastuk automatski se u hitnu centralu upućuje poziv u slučaju nužde - Emergency Call (e-Call).

Ključne riječi:
Kodiaq Škoda SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.