Vidiauto Novosti Najave Prvi Škodin SUV Kodiaq

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 15.04.2016. 14:50

Očekuje se na jesen 

Prvi Škodin SUV Kodiaq

Prvi Škodin SUV Kodiaq

Škoda Kodiaq bi službeno mogla biti pokazana u jesen, na auto salonu u Parizu.

Platforma za razvoj SUV modela Škoda Kodiaq poslužit će Volkswagen Tiguan, a platforma je poznata VW MQB. Očekuje se da bi Škoda Kodiaq mogla doći u dvije verzije - s pet i sa sedam sjedala tako da možemo očekivati puno prostora u interijeru te u prtljažniku.

Skoda Kodiak (4)

Motori će biti Euro 6, kao što ih imaju svi sadašnji Škodini modeli, bit će opremljeni start-stop sustavom, imat će rekuperaciju energije te tehnologiju deaktivacije cilindara kod benzinskih izvedbi. Za početak su planirana tri benzinska TSI motora - 1.4 sa 150 KS te 2.0 u verzijama sa 180 i 220 KS. U dizelskoj TDI ponudi očekuje se 2.0 u verziji 150 i 184 KS, a postoje naznake i hibridne inačice koja će koristiti kombinaciju 1.4 TSI benzinca i straga postavljenog elektromotora snage 85 kW i 270 Nm okretnog momenta. Na taj će način Kodiaq imati pogon na sve kotače, ali bez mehaničkih spojnih dijelova, a moći će prijeći oko 1000 kilometara s jednim rezervoarom. Litij-ionska baterija kapaciteta 12,4 kWh bit će postavljena ispred stražnje osovine.

Skoda Kodiak (3)

Sve ono što danas nude Volkswagenovi modeli u podruju sustava za pomoć u vožnji te multimedije može se očekivati i u Škodi Kodiaq. Bit će instaliran WiFiI router na koji će se putnici moći spojiti tijekom vožnje i koristiti stalni pristup internetu, zatim pristup vozila najnovijim prometnim informacijama u realnom vremenu.

Skoda Kodiak (2)

Instrumenti će biti digitalni, uz head-up display na kojem će se projicirati informacije bitne vozaču tijekom vožnje. Bit će to prvi Škodin model s head-up displayem. U središnjoj konzoli nalazit će se veliki ekran za multimediju, a ispred suvozača još jedan ekran.

Skoda Kodiak (5)

Škoda Kodiaq nastaje kao rezultat 25-godišnje suradnje Volkswagena i Škode, a za sada je sve zakamuflirano, ali se primjećuje sličnost s dizajnerskom studijom VisionS. Kutovi i rubovi vozila imat će nešto mekši dizajn, a ključna je mišićava rešetka i izrazito uski farovi.
Naziv vozila vezan je uz Kodiak-Bär, najveću vrstu mrkog medvjeda koji živi u području otočja Kodiak u jugozapadnoj Aljasci.

Škoda VisionS (3)
Škoda VisionS (2)

Početna cijena za Škoda Kodiaq startat će već od 24.000 eura, a početak prodaje početkom 2017. godine. Svojevrsna konkurencija Kodiaqu su Audi Q5, BMW Q3 i Mercedes GLC.

Ključne riječi:
Kodiaq Škoda SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs