Vidiauto Automobili Predstavljamo Goodyear UltraGrip Performance

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 21.10.2016. 17:00

Guma za terence 

Goodyear UltraGrip Performance

Goodyear UltraGrip Performance

Iz Goodyera usavršenu gumu UltraGrip Performance SUV Gen-1 najavljuju idealnom za vozače sportskih terenaca.

Goodyear je prije ovogodišnje zime za sportske terence dodatno usavršio lani predstavljenu gumu UltraGrip Performance koja se odlikuje preciznim upravljanjem, uravnoteženošću i prianjanjem na svim voznim površinama, izvrsnom otpornošću na akvaplaning te malom bukom u unutrašnjosti automobila.

Guma je osvojila tri zlatne medalje na raznim testovima guma te svojim preoblikovanim dezenom omogućuje bolje prianjanje čime omogućuje sigurniju vožnju u zimskim uvjetima.

S povećanjem proizvodnje sportskih terenaca i automobila s pogonom na četiri kotača u regiji EMEA povećalo se i zanimanje za zimske gume namijenjene za takva vozila. Stoga je Goodyear na osnovi 45-godišnje izvrsnosti na području zimskih guma napravio gumu UltraGrip Performance SUV Gen-1. Za nju su značajne lamele koje se međusobno povezuju i tako omogućuju čvrstoću blokova gaznog sloja, što između ostaloga poboljšava upravljivost na suhim cestama.

Goodyear UltraGrip Performance SUV Gen-1

Zahvaljujući posebnom obliku lamela blokovi ostaju elastični, što poboljšava prianjanje gume na snijegu. Riječ je o tzv. tehnologiji 3D BIS, sustavu međusobnoga prepletanja blokova koji omogućuje veću ravnotežu između upravljivosti na suhoj površini i izdržljivosti na snijegu. Učinkovitije kočenje i bolje prianjanje na zasnježenim i zaleđenim cestama gumi omogućuju blokovi ugrađeni pod kutom, a poboljšanom prianjanju i izdržljivosti pri kočenju doprinosi i tehnologija ActiveGrip s većom kontaktnom površinom gume , što povećava stabilnost vozila na cesti.

Ima 1,9 metara kraći zaustavni put na mokrim površinama, što znači 7 posto veću izdržljivost, 2,3 metra kraći zaustavni put na suhim cestama, odnosno 5 posto veću izdržljivost te 4 posto učinkovitije kočenje na zaleđenim cestama. Ujedno je dokazala 2 posto učinkovitije kočenje na zasnježenim cestama, što je među testiranim gumama drugi najbolji rezultat za kočenje na snijegu.

Može se pratiti habanje guma pomoću TOP indikatora u obliku pahuljice koji je ugrađen u gazni sloj gume. S trošenjem gume simbol pahuljice postupno nestaje i tako vozaču omogućuje da na vrijeme zamijeni gume i osigura optimalnu zimsku izdržljivost.

Goodyearova guma UltraGrip Performance SUV Gen-1 dostupna je u 16 dimenzija.

Ključne riječi:
Goodyear guma SUV zimske gume
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.