Vidiauto Automobili Predstavljamo Guma sa senzorima za autonomne automobile

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 15.03.2016. 09:48

Goodyear IntelliGrip 

Guma sa senzorima za autonomne automobile

Guma sa senzorima za autonomne automobile

Autonomna vozila se oslanjaju na velik broj senzora, a gume će također biti jako bitne tijekom samostalne vožnje.

Goodyerova guma IntelliGrip je za sada koncept te će uz senzore autonomnim automobilima davati informacije o stanju same gume, stanju na kolniku te vremenskim prilikama. Autonomna vozila se tijekom vožnje oslanjaju na podatke koje dobiju od drugih vozila, pješaka, pametnih mjesta i guma.

Guma je namijenjena autonomnim vozilima rane generacije i za sada se radi o konceptu jer se pretpostavlja da će u idućih deset godina autonomna vozila postati stvarnost. Goodyear IntelliGrip ima posebno razvijeni gazni sloj te napredne tehnologije senzora pa sama može ocijeniti stanje gume, istrošenost i tlak. Uz pomoć posebnih algoritama koje je razvio Goodyear uzimaju se u obzir promjene u tlaku zraka i temperaturi u gumi kako bi se osigurala optimizacija autonomnog nadzornog sustava vozila.

IntelliGrip guma komunicira sa sredisnjim racunalom vozila

Guma komunicira sa središnjim računalom vozila te kada osjeti mokru ili sklisku voznu površinu utječe na ponašanje autonomnog vozila koje sukladno tome prilagođava svoju brzinu te se time skraćuje zaustavni put pri kočenju, osigurava se bolje reagiranje u zavojima, utječe na stabilnost na cesti te istovremeno pruža podrška sustavu za sprječavanje sudara.

Ključne riječi:
autonomna vožnja Goodyear guma
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.