Vidiauto Automobili Predstavljamo Druga generacija Volkswagen Tiguana

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 04.05.2016. 10:04

Isprobala ga je i Indira iz Colonije 

Druga generacija Volkswagen Tiguana

Druga generacija Volkswagen Tiguana

Novi Volkswagen Tiguan je u odnosu na svog prethodnika duži za 6 cm, širi 3 te je niži za 3 cm).

Druga generacija Volkswagenovog SUV-a Tiguan je povećana odnosno smanjena po visini korištenjem Volkswagenove modularne poprečne platforme (MQB), a rezultat je jedinstven profil SUV-a s markantnim proporcijama i vrlo dinamičnim dizajnom. U interijeru se dobilo više prostora, a dorađen je i infotainment.

Prednji kraj Tiguana krase rešetka hladnjaka i LED LED projekcijska glavna svjetla, inače dio serijske opreme u varijanti Highline. Tiguan je do sada prodan u 2,8 milijuna primjeraka, prodaje se u 170 zemalja.

Volkswagen Tiguan (7)

U ponudi su dizelski TDI i benzinski TSI motori u izvedbama 115 KS/85 kW do 240 KS/176 kW, a četiri među njima serijski su opremljena pogonom na sve kotače 4Motion. Sigurnosne tehnologije i sustavi potpore u vožnji su Front Assist sa City funkcijom kočenja u nuždi i integriranom funkcijom prepoznavanja pješaka, Lane Assist je proaktivna zaštita putnika, a prednji poklopac je aktivan kako bi se osigurala zaštita pješaka i biciklista. Spušten je utovarni rub za jednostavniji utovar i istovar prtljage.

Volkswagen Tiguan (4)

Tiguan je na tržište po prvi put stigao 2007. godine, a zanimljivost za novi model Tiguana s benzinskim motorom čija cijena počinje od 182.400 kuna je da je cijena niža nego što biste platili za prethodni Tiguan.

VW Tiguan je, nakon što smo ga vidjeli na Zagreb Auto Showu 2016, prezentiran u Berlinu, a tamo se pojavila i pjevačica grupe Colonia. Indira je imala priliku isprobati novi Tiguan i na cesti i u offroad vožnji.

Volkswagen Tiguan (2)
Ključne riječi:
TDI Tiguan TSI Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs