Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Počela prodaja nove Honde CR-V Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.03.2019. 06:22

Hibrid umjesto dizela 

Stigla je Honda CR-V Hybrid s početnom cijenom od 260.690 kn

Počela prodaja nove Honde CR-V Hybrid

Jučer je domaćim novinarima predstavljena nova Honda CR-V u hibridnoj izvedbi, a koja ujedno zamjenjuje dizelsku verziju koje više neće biti u ponudi.

Honda je s najnovijom generacijom popularnog SUV modela CR-V odlučila izbaciti dizel motor iz ponude, te se po prvi puta na europskom tržištu nudi CR-V s hibridnim pogonom, a od danas je taj model dostupan za kupnju i domaćim kupcima.

Honda CR-V Hybrid sivi

Osim oznaka Hybrid koje su postavljene na poklopac prtljažnika i na prednje blatobrane, drugih vizualnih razlika na vozilu nema, a samo će rijetki primijetiti kako je i pozadina ključa pobojana u plavu boju.

Honda CR-V Hybrid straga

Najveća razlika se nalazi pod poklopcem motora gdje se nalaze benzinski i elektro motor. Benzinski motora daje 145 KS, a u kombinaciji s elektromotorom snaga skače na 184 KS, i pri tome sam benzinski motor ima 175 Nm okretnog momenta, no u kombinaciji s elektromotorom okretni moment skače na 315 Nm.

Honda CR-V Hybrid crveni

Postoje tri načina vožnje, odnosno vožnja samo na struju (EV Drive), vožnja u kombinaciji struje i benzina (Hybrid Drive) i vožnja samo na benzinski motor (Engine Drive). Prosječna potrošnja je 5,3 litre za modele s prednjim pogonom, dok je za modele s pogonom na sve kotače prosječna potrošnja 5,5 litara, a mjenjač je automatski.

Honda CR-V Hybrid mjenjač

U praksi možemo reći da se prilikom paljenja motora ne čuje ništa, odnosno radi kao električni auto, i tek ikonica na konzoli pokazuje kako je CR-V upaljen i kako vožnja može početi. U odnosu na samo benzinski pogon, razlike u samoj vožnji nema, osim u jednom dijelu.

Honda CR-V Hybrid polugica

Iza volana se nalaze dvije ručice, plus i minus, koje u konkretnom slučaju ne služe za prebacivanje brzine, već za povećanje, odnosno smanjenje ubrzavanja koje dobro dođe jer se tako puni baterija brže nego prilikom klasičnog kočenja. U praksi se taj sustav pokazao prilično intuitivan i vrlo se lako na njega naučiti.

Honda CR-V Hybrid sa strane bijeli

I za kraj cijena. Početni model Honda CR-V Hybrid Comfort starta od 260.690 kuna i nešto je niža od konkurenata. Najpovoljnija izvedba s pogonom na sve kotače dolazi s boljom Elegance NAVI opremom i do registracije košta 304.990 kuna, dok je najskuplja inačica Honda CR-V Hybrid Executive koja do registracije košta 353.990 kuna.

honda CR-V hybrid oznaka

Spomenimo još i kako Honda CR-V već u serijskoj opremi donosi Honda Sensing sustav koji uključuje sve najnovije sigurnosne sustave pomoći vozaču, od prepoznavanja pješaka i biciklista, do adaptivnog tempomata, zadržavanja trake i ostaloga.

Ključne riječi:
CR-V Honda hybrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs