Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Počela prodaja nove Honde CR-V Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.03.2019. 06:22

Hibrid umjesto dizela 

Stigla je Honda CR-V Hybrid s početnom cijenom od 260.690 kn

Počela prodaja nove Honde CR-V Hybrid

Jučer je domaćim novinarima predstavljena nova Honda CR-V u hibridnoj izvedbi, a koja ujedno zamjenjuje dizelsku verziju koje više neće biti u ponudi.

Honda je s najnovijom generacijom popularnog SUV modela CR-V odlučila izbaciti dizel motor iz ponude, te se po prvi puta na europskom tržištu nudi CR-V s hibridnim pogonom, a od danas je taj model dostupan za kupnju i domaćim kupcima.

Honda CR-V Hybrid sivi

Osim oznaka Hybrid koje su postavljene na poklopac prtljažnika i na prednje blatobrane, drugih vizualnih razlika na vozilu nema, a samo će rijetki primijetiti kako je i pozadina ključa pobojana u plavu boju.

Honda CR-V Hybrid straga

Najveća razlika se nalazi pod poklopcem motora gdje se nalaze benzinski i elektro motor. Benzinski motora daje 145 KS, a u kombinaciji s elektromotorom snaga skače na 184 KS, i pri tome sam benzinski motor ima 175 Nm okretnog momenta, no u kombinaciji s elektromotorom okretni moment skače na 315 Nm.

Honda CR-V Hybrid crveni

Postoje tri načina vožnje, odnosno vožnja samo na struju (EV Drive), vožnja u kombinaciji struje i benzina (Hybrid Drive) i vožnja samo na benzinski motor (Engine Drive). Prosječna potrošnja je 5,3 litre za modele s prednjim pogonom, dok je za modele s pogonom na sve kotače prosječna potrošnja 5,5 litara, a mjenjač je automatski.

Honda CR-V Hybrid mjenjač

U praksi možemo reći da se prilikom paljenja motora ne čuje ništa, odnosno radi kao električni auto, i tek ikonica na konzoli pokazuje kako je CR-V upaljen i kako vožnja može početi. U odnosu na samo benzinski pogon, razlike u samoj vožnji nema, osim u jednom dijelu.

Honda CR-V Hybrid polugica

Iza volana se nalaze dvije ručice, plus i minus, koje u konkretnom slučaju ne služe za prebacivanje brzine, već za povećanje, odnosno smanjenje ubrzavanja koje dobro dođe jer se tako puni baterija brže nego prilikom klasičnog kočenja. U praksi se taj sustav pokazao prilično intuitivan i vrlo se lako na njega naučiti.

Honda CR-V Hybrid sa strane bijeli

I za kraj cijena. Početni model Honda CR-V Hybrid Comfort starta od 260.690 kuna i nešto je niža od konkurenata. Najpovoljnija izvedba s pogonom na sve kotače dolazi s boljom Elegance NAVI opremom i do registracije košta 304.990 kuna, dok je najskuplja inačica Honda CR-V Hybrid Executive koja do registracije košta 353.990 kuna.

honda CR-V hybrid oznaka

Spomenimo još i kako Honda CR-V već u serijskoj opremi donosi Honda Sensing sustav koji uključuje sve najnovije sigurnosne sustave pomoći vozaču, od prepoznavanja pješaka i biciklista, do adaptivnog tempomata, zadržavanja trake i ostaloga.

Ključne riječi:
CR-V Honda hybrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.