Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 12.03.2015. 22:25

Nokian Z Line 

Sportski i sigurno!

Sportski i sigurno!

Nova linija ljetnih guma finskog proizvođača namijenjena je snažnim sportskim automobilima te omogućava odlično prijanjanje na svim konfiguracijama ceste. Time je Nokian,specijalist za zimske gume,dokazao da može napraviti i vrhunsku ljetnu gumu.

Gume su razvijane i testirane na Audiju A5, a glavni cilj inženjera bio je razviti gumu koja će omogućiti sportski siguran grip, vrhunsku upravljivost,nisku razinu buke te veliku trajnost. Asimetrični odvodni kanali na vanjskom rubu gume omogućavaju odlično prijanjanje na mokrim cestama te spriječavanje aquaplanunga i kada je cesta prilično natopljena vodom. Oblik kanala koji se prema dnu širi omogućava sigurnu kišnu vožnju čak i kada su gume prilično istrošene te su pri kraju svog radnog vijeka.Meka smjesa gume doprinosi sportskom osjećaju u vožnji.

C1822540NOK0300

Središnji profil gume omogućava brze i sigurne promjene pravca kretanja te bolji feedback na upravljaču. Dakle,gume šalju više povratnih informacija vozaču što ujedno doprinosi guštu,ali i sigurnosti.Novi oblik središnjih kanala omogućava stabilnost pri visokim brzinama te grip na svim vrstama cesta.Gume imaju niski otpor kotrljanja što rezultira nižom bukom u vožnji,ali i manjem trošenju.Samim time i većoj trajnosti.
Nokian Z Line gume testirane su krajem 2014.godine u njemačkom magazinu Sport Auto u dimenziji 225/40/18 na automobilu Audi A5 3.0 TDI. Na kraju testa zaključak je bio: „najbolja na mokrom,sigurna pri kočenju i vožnji zavojima,niska razina buke“. Nokian je do sada bio isključivo poznat kao proizvođač zimskih guma. Novom Z Line serijom nastoji se dokazati i kao premium sportska guma.

Multilayerered-Structure-Hakka-Black
Ključne riječi:
Audi guma Nokian
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.