Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi S aplikacijom do slobodnog parkinga

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.01.2017. 15:32

Smart parking 

S mobilnom aplikacijom do slobodnog parking mjesta

S aplikacijom do slobodnog parkinga

Tvrtka Penta iz Pule razvija sustav naplate parkinga pod nazivom Smart Parking.

Vozači će uz mobilnu aplikaciju Smart Parking, koja se trenutno razvija u pulskoj tvrtci Penta, moći rezervirati svoje parking mjesto. Putem aplikacije će imati uvid u status parkirnih mjesta na željenom parkiralištu koristeći unaprijeđene oblike plaćanja - putem gledanja oglasa ili ispunjavanjem anketa te principom plaćanja parkinga po minuti.

Ovakvim sustavom naplate parkinga smanjile bi se prometne gužve te olakšalo vozačima obavljanje svakodnevnih obveza i to tako da im se omogući rezervacija parkirnog mjesta u centru grada. Projekt vrijednosti veće od 1.136.000 kuna bi pridonosio uštedama pri potrošnji goriva te skratio vrijeme traženja parkinga, smanjila bi se potrošnja fosilnih goriva što će pridonijeti smanjenju onečišćenja i očuvanju okoliša. Partneri tvrtki Penta d. o. o. u ovom projektu su zagrebački Fakultet prometnih znanosti te Pula parking d. o. o.

Jasna Jaklin Majetić uručuje vaučer direktoru Mladenu Pamiću

Jasna Jaklin Majetić uručuje vaučer direktoru Mladenu Pamiću

Za projekt je ŽK Pula lani tvrtki Penta uručila vaučer Hrvatske gospodarske komore Moj EU projekt u vrijednosti od deset tisuća kuna za pripremu projektne dokumentacije na EU natječaj Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja, u sklopu Europskog fonda za regionalni razvoj.

Uz praćenje razvoja suvremenih tehnologija informatička tvrtka Penta pruža kvalitetna i društveno korisna rješenja na području automatske identifikacije poput sustava registracije radnog vremena, sustava za izradu, prodaju i kontrolu karata s nadzorom kretanja vozila u javnom prijevozu putnika, sustava za naplatu i kontrolu upotrebe javnih bicikala, sustava za kontrolu prolaza te naplate i kontrole parkiranja. Tehnička rješenja ove tvrtke već su prepoznata i primijenjena, ne samo u Hrvatskoj, već i u susjednim zemljama – Sloveniji, Srbiji, BiH te Makedoniji.

Ključne riječi:
mobilna aplikacija parking
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 11. kolovoz 1966.

Prvi Camaro

Prvi Chevrolet Camaro izašao je iz tvornice u Norwoodu, Ohio. Camaro je ubrzo postao najpopularniji Coupe na tržištu SAD-a jer je s cijenom od samo 2.466 $ bio izuzetno povoljan. Automobil je pokretao snažan motor sa šest cilindra.

vs