Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.09.2016. 12:03

TomTom 

Navigacija za skutere

Navigacija za skutere

TomTom je predstavio uređaj za satelitsku navigaciju, a Vio je specijalno dizajniran za skutere i motocikle.

Ovo je prvi gadget s navigacijom namijenjen vozačicama i vozačima skutera te se u odnosu na postojeće uređaje za satelitsku navigaciju namijenjene motociklima razlikuje po okruglom dizajnu.

TomTom Vio (2)

Izgledom podsjeća na retrovizor te je odlično uklopljen u dizajn malih skutera koje koristimo za gradsku vožnju. Fora su mu boje kućišta pa se Vio može prilagoditi boji skutera i motocikla koji se vozi. Naravno, kućište je vodootporno.

TomTom Vio (5)

Praktično je riješeno spajanje uređaja TomTom Vio: baza se jednostavno spaja na upravljač skutera, a uređaj se priključuje samo kad krećete u vožnju kako ne biste riskirali da vam ga netko mazne na parkingu, donosi Vidi.hr portal.

Bitno je naglasiti kako Vio ipak nije kompletno samostalni navigacijski uređaj jer u sebi sadrži samo zaslon i dodatnu GPS jedinicu tako da je u potpunosti ovisan o Bluetooth povezivosti s vašim pametnim telefonom na kojem se nalazi TomTop aplikacija.

TomTom Vio (3)

Ukoliko želimo unijeti destinaciju, adresa se upisuje na telefon jer Vio nema kompletno sučelje, a zatim se na ekranu prikazuje mapa sa smjerom kretanja. Postoje i glasovne upute koje se prate preko kompatibilnih Bluetooth slušalica.

TomTom Vio promjenom boja upozorava na prebrzu vožnju koliko se zaigramo, a ima bazu kamera koje prate brzinu te na ekranu prikazuje i dolazne pozive te notifikacije o porukama. Zgodno je i što prati prometne informacije pa se na ekranu može pratiti alternativnu rutu koja izbjegava gužve.

Cijena za TomTom Vio je 149,99 funti odnosno oko 1330 kuna.

TomTom Vio (4)
Ključne riječi:
motocikl navigacija skuter TomTom
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs