Vidiauto Automobili Eko automobili Novi RAV4 AWD s hibridnim pogonom

Autor: Toni Ruić Objavljeno: 02.04.2015. 10:55

New York International Auto Show 

Novi RAV4 AWD s hibridnim pogonom

Novi RAV4 AWD s hibridnim pogonom

Toyota RAV4 predstavlja u New Yorku na auto salonu koji svoja vrata otvara sutra, 3. travnja 2015. Donosimo sve detalje.

RAV4 pridružuje se najbrojnijoj obitelji hibrida u auto svijetu. Toyota na RAV4 hibrid nudi pogon na sve kotače, a motor je 2,5-litreni benzinski kombiniran s električnim smještenim na stražnjoj osovini. Toyota RAV4 pripada C-SUV segmentu kojeg je prije 20-ak godina pokrenuo prvi u svijetu.

Trebate li u prikolici prevesti zaista velik teret, RAV4 hibrid može povući masu do 1650 kilograma, a vuča prikolice je pojednostavljena zahvaljujući sustavu kontrole zanošenja prikolice (TSC - Trailer Sway Control system).

Toyota_Rav4_Hybrid_R3_4_final

Inače, novi RAV4 hibrid nije samo novi podčlan RAV4 obitelji; Toyota s hibridnim modelom predstavlja redizajnirani RAV4, a promjene su zahvatile prednji i stražnji kraj vozila, dorade u kabini te nove multimedijske mogućnosti i sigurnosnu opremu. Prednja LED svjetla i ojačani pragovi donijeli su fluidniji izgled, a straga su redizajnirana svjetla zajedno s novim stražnjim i prednjim branicima.
U unutrašnjosti Toyote RAV4 koriste se novi materijali, mekši na dodir, izvedena je bolja zvučna izolacija, nova je i instrument ploča, a multimedijski sustav informacije prikazuje putem TFT ekrana u boji. Premijerno se predstavlja novi sustav 360° panoramskog prikaza oko automobila (360° Panoramic View Monitor). Prepreke u mrtvom kutu više ne predstavljaju sigurnosni rizik jer se detektiraju uz konvencionalne kamere smještene na prednjem i stražnjem kraju vozila; kamere u stvarnom vremenu nude 360° prikaz oko automobila.

Toyota_Rav4_Hybrid_F7_8_final

U sigurnosnom dijelu RAV4 bogatiji je za novi Toyota Safety Sense sustav aktivne sigurnosti. Kao dodatak sustavu upozorenja na mogući sudar, sustavu upozorenja na napuštanje prometne trake, sustavu automatskog uključivanja dugog snopa svjetala i sustavu očitavanja prometnih znakova, koji će biti premijerno lansirani s novim Aurisom i Avensisom, novi RAV4 donosi i prilagodljivi tempomat (Adaptive Cruise Control) i sustav upozorenja na mogući sudar (Pre-Collision System) s dva značajna poboljšanja.

Potvrdeno-stize-Toyota-RAV4-Hibrid_VIDIClanakNaslovna

U slučaju mogućeg sudara s drugim vozilima, sustav je aktivan s proširenim brzinskim opsegom između najnižih 10 km/h i maksimalne brzine vozila te u kritičnom trenutku može umanjiti brzinu kretanja vozila do 40 km/h. Drugo poboljšanje se odnosi na moguće sudare s pješacima, kada je sustav aktivan u brzinskom opsegu između 10 km/h i 80 km/h, te u kritičnom trenutku može umanjiti brzinu kretanja vozila do 30 km/h.

Ključne riječi:
hibrid New York International Auto Show RAV4 SUV Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs