Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Schneider punjači za punjenje vozila

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 24.03.2015. 17:02

Uz poticaje nam trebaju i punjači 

Schneider punjači za punjenje vozila

Schneider punjači za punjenje vozila

Kupite li električno vozilo ili pak plug-in hibrid trebat ćete i punjač za punjenje baterija vašeg novog vozila.

Schneider Electric je tvrtka prisutna u Hrvatskoj 15 godina, imaju 42 zaposlenika dok u svijetu zapošljavaju 170.000 ljudi. Godišnji promet tvrtke je oko 25 milijardi eura. Ovi specijalisti za upravljanje energijom, između ostaloga, proizvode i punjače za električna vozila. Ponuda uključuje ultra brze punjače, sustave punjenja koji prate nadzor, mjerenje isporučene energije i ograničenje ovisno o vršnoj snazi. Bitno je balansirati potrošnju tijekom dana tako da Schneiderovi punjači predstavljaju element pametnih mreža.

U Hrvatskoj je do sada prodano 200 električnih vozila, ali infrastruktura punjača je praktički nepostojeća, za razliku od susjedne Slovenije u kojoj već postoji 150 postaja za punjenje. Razlog za nepostojanje punjača u Hrvatskoj je slaba prodaja električnih vozila koja bi naša država htjela popularizirati poticajima kakvi se upravo dodjeljuju - do 50.000 kuna za plug-in hibride te do 70.000 kuna za potpuno električna vozila. Očekuje se prodaja stotinjak novih vozila u Hrvatskoj.

Schneider EVlink (1)

Schneiderovi punjači EVlink su kompatibilni sa svim vrstama električnih vozila, a razvijeni su u bliskoj suradnji s proizvođačima električnih vozila poput Volkswagena, BMW-a i Renaulta. Punjači su usklađeni sa svim međunarodnim i lokalnim standardima te posjeduju i Green Premium i Eco Passport certifikate. EVlink punjači namijenjeni za punjenje kod kuće imaju vremensko usklađivanje s jeftinijom tarifom, uz automatsko ograničavanje snage kako bi se izbjeglo opterećenje mreže. Pri jakosti struje od 32 A punjač će baterije vozila napuniti za manje od četiri sata, a nakon jednog sata punjenja baterije bi trebale imati autonomiju do 50 kilometara. Schneider nudi punjače za zatvorene prostore i za vanjsku upotrebu koji su otporni na vlagu i udarce, a mogu se postaviti na manja parkirališta. Kako bi se energijom upravljalo što optimiziranije, moguće je na web portalu EVlink Supervision pratiti potrošnju, efikasnost punjenja, provjeru identiteta vozača i upravljati troškovima.

Schneider Power bank (3)

Sve češći pratitelj vlasnika pametnih telefona i vozača postaju power bankovi - APC Mobile Power Bank kapaciteta 5000 i 10.000 mAh imaju dva USB utora tako da je moguće istovremeno punjenje dva različita uređaja, a kad se baterija punjača isprazni može se ponovo napuniti u vozilu, na kućnoj mreži ili pak na računalu.

Ključne riječi:
električni automobil punjenje baterija Schneider
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.