Vidiauto Automobili Automoto sportovi S60 ide na australsko V8 Supercars prvenstvo

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 19.06.2013. 14:10

Volvo 

S60 ide na australsko V8 Supercars prvenstvo

S60 ide na australsko V8 Supercars prvenstvo

Volvo će na V8 Supercars prvenstvu nastupiti u suradnji s Volvo Polestar Racing timom, a prije 15 godina Volvo je s modelom S40 pobijedio u najpoznatijoj utrci u Australiji - Bathurst 1000.

V8 Supercars prvenstvo jedno je od najkompetivnijih touring prvenstava u svijetu s fanovima diljem planete. U Volvu su oduševljeno što se vraćaju u motosport natjecanja u Australiji. Naime, Volvo ima bogato sportsko naslijeđe u ovoj zemlji, a i prvi su luksuzni brend koji kao službeni tvornički tim ulazi u V8 Supercars prvenstvo.

Volvo S60 V8 Supercars_1_800

Volvo Car Australia će u ovom podhvatu udružiti snage s globalnim motorsport partnerom Polestarom, kako bi se stvorila suradnja s renomiranim V8 Supercars timom Garry Rogers Motorsport te oformila ekipa Volvo Polestar Racing Australia. V8 Supercars tim Garry Rogers Motorsport, koji ove godine slavi 50.-tu uzastopnu trkaću sezonu će biti odgovoran za razvoj i održavanje dva V8 Supercars Volva S60.
Ova informacija dolazi samo sedam dana nakon briljantnog rezultata Volvo Polestar Racing tima u skandinavskom touring prvenstvu gdje je Volvo na posljednjoj voženoj utrci zauzeo prva četiri mjesta.

Polestar je inače globalni motorsport partner Volva još od 1996. godine te je zaslužan za nastupe Volva u svjetskom i europskom touring prvenstvu. Trenutno tim vodi u konstruktorskom i vozačkom dijelu skandinavskog touring prvenstva te će biti odgovoran za razvoj i proizvodnju V8 motora kao i pomoć Garry Rogers Motorsport timu u razvoju S60 V8 Supercar bolida.

Ključne riječi:
natjecanje Polestar S60 Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs

.::.