Vidiauto Novosti Događanja Novi V40 Cross Country službeno predstavljen u Hrvatskoj

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 14.03.2013. 19:39

Volvo 

Novi V40 Cross Country službeno predstavljen u Hrvatskoj

Novi V40 Cross Country službeno predstavljen u Hrvatskoj

Novi Volvo V40 Cross Country stigao je u Hrvatsku, a predstavljen je u konjičkom klubu Trajbar kod Zaprešića. Luksuzna crossover inačica Volva V40 namijenjena je za offroad vožnju i avanturu, ali i za vožnju po asfaltu.

Prednost Volva V40, inačice Cross Country, inače „premium baby SUV vozila“ kako ga u Volvu nazivaju, u odnosu na Volvo V40 su povišena pozicija vožnje kao stvorena za vozne avanture i nova sigurnosna rješenja. Najjača verzija ima 254 KS, a početna cijena je od 26.190 eura odnosno 196.425 kuna.

Markantno oblikovanje karoserije uključuje izdržljive dijelove, veće naplatke i veću visinu, a tu je i opcijski pogon na sve kotače. Sustav za sigurnu vožnju nizbrdo je standardan. U unutrašnjosti možete birati između sedam načina rada LED osvjetljenja, ovisno o raspoloženju. Zasigurno je zanimljivo ambijentalno osvjetljenje koje automatski osvjetljava putničku kabinu u boju koja pogoduje postavkama klima uređaja u tom trenutku.

Sigurnosnu gamu čine zračni jastuk za pješake (svojom aktivacijom podiže i „smekšava“ poklopac motora te dijelove A nosača krova i vjetrobranskog stakla), sustav otkrivanja pješaka, prilagodljivi tempomat, a sustav City safety automatski zaustavlja automobil u slučaju potrebe pri brzinama do 50 km/h.

U ponudi motora su štedljivi dizel D2 koji ima emisiju CO2 od samo 99 grama po kilometru, D3 ima 150 KS, a D4 177 KS. Benzinsku ponudu, osim zasigurno najzanimljivijeg T5 benzinca snage 254 KS čini još i T4 motor snage 180 KS.

Volvo_V40_Cross_Country_2_800
Volvo_V40_Cross_Country_3_800
Ključne riječi:
V40 V40 Cross Country Volvo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. srpanj 1903.

Proizveden prvi Ford Model A

Prvi Ford Model A isporučen je svom vlasniku Dr. Ernstu Pfenningu iz Chicaga.  Automobil je znatno pridonio razvoju tvrtke te popločio put budućim uspješnim modelima poput legendarnog T.

vs

.::.