Vidiauto Automobili Automoto sportovi Rimčev Concept_One na Formuli E

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 17.09.2014. 14:42

Naše gore list 

Rimčev Concept_One na Formuli E

Rimčev Concept_One na Formuli E

Završila je prva utrka FIA natjecanja Formula E, a na tom povijesnom događanju bio je i hrvatski Rimac Concept_One.

Brazilac Lucas di Grassi pobjednik je prve utrke na natjecanju Formula E održanom u Pekingu, nastupajući za tim Audi Sport ABT. Svi smo vidjeli dramatičan sudar u posljednjem krugu između vodećih u utrci Nicolasa Prosta i Nicka Heidfelda. Sigurno je da će i ostalih devet utrka biti zanimljivo te ćemo vidjeti kako će se vozači snaći s novom vrstom trkaćih bolida.

Concept ljepotice

Bile su u Pekingu i ljepotice koje su zainteresirano gledale u Matin plavi superautomobil, a možda i u našeg Matu :)

Ali, nije to jedina senzacija iz Pekinga! Kao što je već prije bilo najavljeno, i hrvatski Rimac Concept One je bio prisutan u Pekingu. Concept One je inače službeni automobil direktora utrke. Super automobil Concept One ima iste karakteristike kao i 20 bolida FIA Formule E - od nule do stotke sprinta za 2,8 sekundi, a motori su čisto električni. Maksimalna brzina je čak 325 km/h, a snaga četiri električna motora 1088 KS. Karakteristike koje zaista oduševljavaju.

Vlasnik automobila Mate Rimac u Pekingu je skupini VIP gostiju omogućio da se iz prve ruke upoznaju s električnim automobilima. Koncept je dobro poslužio i za zagrijavanje publike koja ga je vidjela na stazi prije utrke Formule E. U galeriji možete pogledati posjetitelje kako proučavaju baterijski sustav upravljanja smješten u stražnjem dijelu vozila, jedan od glavnih dijelova automobila koji je zaslužan za tako dobre performanse.

Matin Concept One stajao je, osim pored pobjedničkog bolida Lucasa di Grassija i pored moćnog BMW-a i8 koji se u Pekingu koristio kao safety car.

Pogledajte galeriju iz Pekinga:

22. studenog 2014. u Maleziji starta druga utrka Formule E, a tamo ćemo ponovo vidjeti Rimčev superautomobil.

Ključne riječi:
Concept One Formula E Peking Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.