Vidiauto Zanimljivosti INFOZONA U autu provodimo 24,3 minute i prelazimo 9,2 km

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 11.06.2015. 03:21

Hrvatska statistika s asfalta 

U autu provodimo 24,3 minute i prelazimo 9,2 km

U autu provodimo 24,3 minute i prelazimo 9,2 km

Donosimo vam podatke iz istraživanja korištenja vozila, a podaci su bazirani na dnevnom korištenju vozila.

Domaći vozači svakodnevno tijekom odlaska na posao u autu prosječno provode 24,3 minute te prelaze prosjek od 9,2 kilometra. Na razini cjelodnevnog korištenja vozila, prosjek iznosi 56 minuta te 26 prijeđenih kilometara. Unutar navedenih brojki, istraživanje pokazuje kako se čak 64% ukupnih putovanja/dnevnih vožnji odnosi na kraće rute, s prijeđenih manje od deset kilometara. Domaći korisnici najčešće koriste vozila za kraće rute i obavljanje obveza za odlazak u dućan, po djecu u školu, na piće s prijateljima.

Citroen-DS-3-1.6-BlueHDi-120-22

Duža putovanja se koriste za odlaske izvan grada/mjesta prebivališta i u najvećem postotku se odnose na odlaske na odmor (62%), odlaske na obiteljska okupljanja ili posjete (13%) ili poslovna putovanja(12%). Najkraća putovanja se odnose na odlazak na kavu kod prijatelja u drugo mjesto.
U najvećem postotku, u periodu od ponedjeljka do petka, vozila se koriste u vremenskim intervalima od 7:00 do 8:30 sati (povod je u najvećem postotku zbog odlaska na posao - 86%) odnosno u periodu od 15:00 do 18:30 sati kada se kombinira povratak s posla s kupovinom namirnica i odlaskom po djecu/tjelovježbu/piće s prijateljima. Najmanji postotak korištenja vozila dešava se, očekivano, u periodu od 1:00 do 4:00 ujutro. Tijekom vikenda ili neradnih dana, vrhunac korištenja vozila događa se oko podneva kada se najčešće odlazi u trgovinu/shopping (61%). Nije iznenađujuće da korištenje vozila iza ponoći u vrijeme vikenda raste za čak 44% u odnosu na radni tjedan.

Nadalje, prema istraživanju, prosječno trajanje spremnika goriva traje, ukoliko nisu uključena duža putovanja, između 10 i 15 dana. Čak 81% ispitanika ne može zamisliti korištenje svog limenog ljubimca bez glazbe u autu, njih 21% koristi Bluetooth opciju za spajanje pametnih telefona s handsfree uređajima, 52% korisnika ne može zamisliti duža putovanja bez korištenja tempomata, 5% inzistira na isofixu dok je 23% istaknulo kako im je prioritet biti zamijećen u prometu zbog atraktivnosti i dizajna vozila.

Istraživanje je na uzorku od gotovo 300 ispitanika među svojim korisnicima, tijekom proteklih deset mjeseci, proveo Citroen Savska.

Ključne riječi:
istraživanje statistika
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.