Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.08.2014. 00:15

Dodge Charger 

Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Američka policija prekršitelje zakona lovit će uz pomoć Dodgea Charger. Ne, nema rakete niti strojnice u farovima :)

Dodge Charger 2015 izgleda strašno, kao čudovište, a izgledu pridonose prednji bull-barovi, policijska svjetla i moderan obris vozila. Ispod haube može biti samo veliki V8. U manje od toga nismo niti sumnjali.
Ipak, Dodge u ponudi ima i nešto manje – Pentastar V6 s 296 KS s 260 Nm okretnog momenta, ali nas to ne zanima. V8 je obujma 5,7 litara, ima 370 KS te 390 Nm. Od nula do 100 km/h Charger ubrzava za manje od 6 sekundi. Imate pravo na šutnju :)

Dodge Charger 2
Dodge Charger 3
Dodge Charger 4

Šasija vozila sa stražnjim pogonom je ojačana, poradilo se i na ovjesu tako da su performanse još bolje nego što ih nudi cestovna inačica. Ukoliko dođe do gubitka kontrole, tu je tehnologija koja vraća vozilo u putanju, Dodge ima i moćne kočnice, stabilizacijske barove, a kotači su 18-colni. I nema aluminijske nego čvrste čelične kotače. Ojačana su i vrata kako bi izdržala metke.

U vozilu se nalazi 7-inčni ekran u boji, sjedala su nešto izmijenjena kako bi bolje držala policajce tijekom vožnje (vjerojatno i tijekom čekanja u zasjedi), a zanimljivo je da sjedala imaju ojačanja u naslonima u slučaju pucanja otraga. Zanimljivo, na sve se mislilo.

A kako izgledaju policijska vozila u još nekim zemljama svijeta, pogledajte na fotografijama u nastavku ove policijske priče.

Policija 1
Policija 9
Policija 5
Policija 2
Policija 3
Policija 4
Policija 6
Policija 7
Ključne riječi:
Charger Dodge policija V8 motor
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs