Vidiauto Zanimljivosti Auto FUN Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 18.08.2014. 00:15

Dodge Charger 

Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Zakon auto! Doslovce, jer se radi o strašnom policijskom vozilu

Američka policija prekršitelje zakona lovit će uz pomoć Dodgea Charger. Ne, nema rakete niti strojnice u farovima :)

Dodge Charger 2015 izgleda strašno, kao čudovište, a izgledu pridonose prednji bull-barovi, policijska svjetla i moderan obris vozila. Ispod haube može biti samo veliki V8. U manje od toga nismo niti sumnjali.
Ipak, Dodge u ponudi ima i nešto manje – Pentastar V6 s 296 KS s 260 Nm okretnog momenta, ali nas to ne zanima. V8 je obujma 5,7 litara, ima 370 KS te 390 Nm. Od nula do 100 km/h Charger ubrzava za manje od 6 sekundi. Imate pravo na šutnju :)

Dodge Charger 2
Dodge Charger 3
Dodge Charger 4

Šasija vozila sa stražnjim pogonom je ojačana, poradilo se i na ovjesu tako da su performanse još bolje nego što ih nudi cestovna inačica. Ukoliko dođe do gubitka kontrole, tu je tehnologija koja vraća vozilo u putanju, Dodge ima i moćne kočnice, stabilizacijske barove, a kotači su 18-colni. I nema aluminijske nego čvrste čelične kotače. Ojačana su i vrata kako bi izdržala metke.

U vozilu se nalazi 7-inčni ekran u boji, sjedala su nešto izmijenjena kako bi bolje držala policajce tijekom vožnje (vjerojatno i tijekom čekanja u zasjedi), a zanimljivo je da sjedala imaju ojačanja u naslonima u slučaju pucanja otraga. Zanimljivo, na sve se mislilo.

A kako izgledaju policijska vozila u još nekim zemljama svijeta, pogledajte na fotografijama u nastavku ove policijske priče.

Policija 1
Policija 9
Policija 5
Policija 2
Policija 3
Policija 4
Policija 6
Policija 7
Ključne riječi:
Charger Dodge policija V8 motor
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.