Vidiauto Automobili Eko automobili Tijekom 10 godina uklonjeno 15.000 automobilskih olupina

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 05.06.2014. 12:59

Očistimo Hrvatsku od auto-olupina 

Tijekom 10 godina uklonjeno 15.000 automobilskih olupina

Tijekom 10 godina uklonjeno 15.000 automobilskih olupina

Fotograf Romeo Ibrišević i Renault Nissan Hrvatska prije 10 godina započeli su akciju "Očistimo Hrvatsku od auto-olupina“.

Akcija se nastavlja i dalje, a tijekom deset godina fotograf Romeo prešao je više od 150.000 kilometara. U tom je periodu iz nacionalnih parkova i parkova prirode uklonjeno i sigurno zbrinuto 15.000 automobilskih olupina, a zbrinjavanju su osim tvrtke Renault Nissan Hrvatska pripomogli vatrogasci, policija, vojska, gorska služba spašavanja, planinari, šumari, speleolozi, ronioci, varioci, poštari, komunalni redari, mnogi volonteri te lokalno stanovništvo. Vozila je zbrinuo CE-ZA-R.

Zelenko na Floraartu

"Zelenko" odnosno Renault Scenic Xmod na zagrebačkom Floraartu

U tijeku je edukativni projekt koji do 20. lipnja 2014. ima za cilj podizanje svijesti građana o pravilnom gospodarenju otpadom i važnosti zaštite okoliša, a u akciju se uključilo i Radio Sljeme. Inače, fotograf Romeo vozi Renault Scenic Xmod oblijepljen zelenom naljepnicom u obliku trave zbog čega ga od milja zove „Zelenko“.

Automobilski je otpad tijekom deset godina vađen iz hrvatskih rijeka (Zrmanja, Kupa, Sava), slapova (Zareški krovi), jezera (Baćinska jezera, Imotska jezera), podmorja (uvala Običaj, Lisičarka, Sv. Marija Magdalena), s planina (Medvednica, Papuk, Dinara, Velebit, Učka), iz spilja, s otoka (Mljet, Lastovo, Korčula, Vis, Hvar, Dugi otok, Ugljan, Krk, Lošinj), iz slavonske ravnice, sa zagorskih i žumberačkih brega.

Pročitajte test Renault Scenic XMod 1.5 dCi Expression

Ključne riječi:
ekologija Nissan Renault Scenic Xmod
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.