Vidiauto Novosti Najave Sustavi za nadzor u policijskim presretačima

Autor: m.s. Objavljeno: 25.07.2013. 14:27

Ford 

Sustavi za nadzor u policijskim presretačima

Sustavi za nadzor u policijskim presretačima

Novi nadzorni sustav čuva policajce presretače - Fordovi američki Police Interceptor modeli automobila dobivaju novi pametni nadzorni sustav.

Ford je objavio kako je za svoje presretače Police Interceptor automobile koji krstare američkim prometnicama napravio nadogradnju sustava za nadzor, donosi Vidi.hr portal.

Sustav će policajcima pružiti veću zaštitu od iznenadnih napada zbog kojih u SAD-u gine veliki broj policijskih službenika.

Sustavi za nadzor u policijskim presretacima_2_800

Glavna je novost u pametnom nadzornom sustavu koji pomoću kamera snima sliku sa svih strana policijskog vozila pa u slučaju kada se recimo sa stražnje strane automobila približava neka osoba automatski oglašava alarm, zatvara prozore na automobilu i zaključava sva vrata, a funkcionira i u noćnim uvjetima. Novi sustav koristi nekoliko Fordovih postojećih tehnologija za pomoć vožnji, kamere, sustav za uzbunjivanje pri dolasku na prometno raskršće, senzore "mrtvih točaka" te pomoć za parkiranje koji su nadograđeni za potrebe policije.

Nadogradnju sustava je proveo Fordov stručnjak za policijska i ambulantna vozila Randy Freiburger, koji je proveo veliki broj sati u ophodnjama u društvu policajaca, kako bi otkrio gdje se kriju najveće opasnosti koje bi Fordova tehnologija mogla riješiti.

Ključne riječi:
Ford policija presretač
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.