Vidiauto Automobili Novi automobili na hrvatskim cestama Novi C3 stigao na hrvatsko tržište, cijena od 74.900 kn

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 07.05.2013. 13:53

Citroen 

Novi C3 stigao na hrvatsko tržište, cijena od 74.900 kn

Redizajnirani Citroen C3 dolazi s motorima koji emitiraju od 87 g/km CO2, a novost je kamera za vožnju unatrag. Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection.

U odnosu na prethodnika, novi Citroen C3 dolazi s vjetrobranskim staklom Zénith koji nudi najbolju vidljivost u klasi, dnevnim LED svjetlima u odbojniku, novim stražnjim svjetlima i izdvojenim mačjim očima u donjem bočnom dijelu. U unutrašnjosti su korišteni kvalitetni materijali u kombinaciji s kromiranim ukrasnim elementima, armaturna ploča presvučena je termomaterijalom te naglašena novom uzdužnom letvicom u mat crnoj, toploj smeđoj ili sivoj boji Moondust. Instrumentna ploča ima bijelo pozadinsko osvjetljenje koje ističe moderan izgled i olakšava čitljivost informacija.

Novi C3 među najkompaktnijim je vozilima u klasi. S duljinom od 3,94 m, širinom od 1,71 m i krugom okretanja od 10,2 m, ima dimenzije izvrsno prilagođene gradskoj vožnji. Obujam prtljažnika je 300 litara, a nudi i brojne pretince u kabini (konzola, pretinac za rukavice, središnji naslon za ruke…).

Vjetrobransko staklo Zénith koje osigurava najbolju vidljivost u segmentu. Zahvaljujući njemu, priroda proviruje u kabinu automobila. Taj „balon“ svjetla povećava vidno polje putnika sprijeda za 80° prema gore. Njegova iznimna duljina, u paru sa smanjenim nosačima, daje osjećaj slobode svim putnicima, odnosno dojam da ste vani iako sjedite unutra.

Moderan i jednostavan za uporabu, novi Citroen C3 za 2013. godinu može biti opremljen kamerom za vožnju unatrag i senzorima za pomoć pri parkiranju, tehnološkim novitetom koji olakšava svakodnevno manevriranje, ili audiosustavom RD4 mp3, priključnom kutijom Connecting Box (komplet za telefoniranje bez ruku Bluetooth, 3,5-mm i USB utičnica), navigacijskim sustavom eMyWay, sustavom Hi-Fi…

U ponudi na hrvatskom tržištu, kad je o benzincima riječ, novi Citroen C3 ima nove motore PureTech, tj. novu generaciju trocilindarskih motora od 1,0 i 1,2 litre, štedljive u potrošnji i emisijama, ali živahne u vožnji. Kako bi se smanjila masa, dobilo na kompaktnosti, optimiziralo sagorijevanje i smanjilo trenje, pri izradi nove generacije motora bila su prijavljena 52 patenta. Sve to bilo je u cilju smanjenja potrošnje goriva i ispuštanja stakleničkih plinova za 25% uz istodobno povećanje brzine odziva. Na taj način motori VTi 68 i VTi 82 ostvaruju iznimno male vrijednosti potrošnje goriva i ispuštanja CO2 u rasponu od 4,3 do 4,5 l/100 km i od 99 do 104 g/km. Benzinsku ponudu upotpunjuje motor VTi 120, dostupan s ručnim i automatskim mjenjačem i paketom opreme Exclusive.

Na hrvatskom tržištu u ponudi su i tri dizelska motora (HDi 70, HDi 90, e-HDI 90), od čega jedan s mikrohibridnom tehnologijom e-HDi i najučinkovitijim sustavom Stop&Start na tržištu. Novi CITROËN C3 ističe se izrazito malom potrošnjom goriva i emisijom CO2 – već od samo 87 g/km – koje su među najnižima u klasi.

Za hrvatsko tržište osmišljena je i atraktivna specijalna serija Selection, s vrlo bogatom serijskom opremom, čija je početna cijena 83.900 kn za verziju s PureTech motorom VTi od 82 KS.

Ključne riječi:
C3 Citroën kamera
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.