Vidiauto Savjeti Savjeti Autodoktora Vjetrobranska stakla – kako popraviti oštećenja?

Autor: Daniel Bevandić Objavljeno: 11.05.2014. 18:02

Kada kamenčići na cesti oštete vjetrobran 

Vjetrobranska stakla – kako popraviti oštećenja?

Vjetrobranska stakla na novim vozilima izrađuju se iz triplex stakla. Slojeve odvaja folija na prvi pogled nevidljiva koja ujedno služi i kao okvir. Iako su stakla vrlo čvrsta kamenčići na cesti koji lete velikom brzinom mogu u tren oka načiniti pukotinu.

Ukoliko oštećenje nije prodrlo s unutarnje strane te je potrebno mijenjati kompletnu „šajbu“, treba u roku nekoliko sati ili jednog dana potražiti servis kako se pukotina ne bi proširila. Pukotine se popravljaju ubrizgavanjem posebne mase unutra. Prije svega mjesto pukotina se buši malim svrdlom da se doprije do folije koja odvaja dva sloja.
Zatim se specijalnom injekcijom ubrizgava posebna masa za saniranje oštećenja. Na kraju se masa isušuje UV lampom. Čitav proces traje oko 45 minuta. Ovakav postupak tretiranja je mnogo jeftiniji nego zamjena kompletnog stakla, no ključno je brzo reagirati kada se staklo ošteti, jer prođe li koji tjedan, izmjena kompletnog stakla je neminovna.

windshield-repair
Ključne riječi:
autocesta servis vjetrobransko staklo
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.