Vidiauto Novosti Najave Predstavljen novi kompaktni Volvo V40

Autor: Davorka Vlahović Bonači Objavljeno: 25.10.2012. 17:22

Volvo

Predstavljen novi kompaktni Volvo V40

Uz promociju novog Volva V40 u Zagrebu je obilježeno i 75 godina postojanja tvrtke Moto-Ris.Novi Volvo V40 donosi i svjetski novitet - zračni jastuk za pješake koji svojom aktivacijom podiže i „smekšava“ poklopac motora te dijelove A nosača krova i vjetrobranskog stakla.

Novi Volvo V40 sa skandinavskim luksuznim izgledom i premium osjećajem ima i novu, potpuno grafički opremljenu komandnu ploču s personalizirajućim izgledom koja unaprjeđuje intuitivno i nekomplicirano iskustvo vožnje. Volvo V40 nudi i čuveni sustav otkrivanja pješaka s opcijom automatskog kočenja, sustav za pomoć pri održavanju smjera kretanja te genijalni sustav asistencije pri parkiranju.

City Safety sustav izbjegavanja sudara pri nižim brzinama dodatno je unaprijeđen i sada funkcionira do brzine od 50 km/h. Volvo V40 dostupan je s cijelim nizom motora u rasponu od diesel motora od 115KS, 150KS i 177KS, preko T3 motora sa 150 KS te T4 motora sa 180 konjskih snaga. Na promociji novog V40 mogli su se pogledati i stariji modeli Volva, a našu je pozornost privukao predivni 40-godišnji Volvo P1800S.

1937. godine automobilski entuzijast Ivan Ris otvorio je u Zagrebu automehaničarsku radionicu koja je i danas u vlasništvu obitelji Ris. Ta godina obilježava sudbinu obitelji tijekom sljedećih 75 godina usmjerivši je u pravcu neprestanog profesionalnog bavljenja automobilima, servisiranju potreba vozača te stalnom radu na poboljšanju i usavršavanju modernih tehnologija.

1967. godine Moto-Ris je potpisao ugovor s grupacijom Volvo i od automehaničarske radionice prerastao u ovlašteni servis renomiranog svjetskog auto proizvođača. (k.ć.)

Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 12. studeni 1946.

11-12-1946 Prvi drive-in bankovni šalter

Prvi drive-in bankovni šalter

Exchange National Bank iz Chicaga na današnji je dan otvorila prvi drive-in bankovni šalter na svijetu. Danas je takav način obavljanja bankovnih poslova iz automobila vrlo popularan u SAD-u, a i u Hrvatskoj je od 2000. otvoreno nekoliko takvih bankovnih šaltera.

vs