Vidiauto Automobili Nove tehnologije, studije&prototipi Upravljanje BMW-om i3 sa Samsungovim pametnim satom

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 09.01.2014. 15:39

CES 2014 

Upravljanje BMW-om i3 sa Samsungovim pametnim satom

Upravljanje BMW-om i3 sa Samsungovim pametnim satom

Na sajmu CES u Las Vegasu predstavljeno je upravljanje BMW-om i3 putem pametnog sata Samsung Galaxy Gear.

Samsung Galaxy Gear je pametni sat, gadget koji je postao vrlo popularan u novije vrijeme, a putem BMW-ove aplikacije iRemote moguće je na satu upravljanje nekim funkcijama na električnom automobilu BMW i3. Tako je moguće regulirati temperaturu unutrašnjosti u vozilu prije ulaska, a upravljanje na Galaxy Gearu obavlja se putem korisničkog sučelja na dodir ili pak korištenjem Samsungove S-Voice glasovne naredbe na njihovom Galaxy uređaju.

Galaxy Gear and BMW i3 (3)

Aplikacija na satu omogućuje razmjenu informacija između sata i vozila kao što su provjera i napunjenost baterija te doseg vozila, zatim može se provjeriti jesu li prozori i vrata zatvoreni, kakav je status ostakljenog krova automobila, kada je potrebno odvesti vozilo na servis, rade li svi sustavi. Sve je to izvedivo na BMW-u i3, prvom u potpunosti umreženom električnom automobilu na svijetu koji posjeduje integriranu SIM karticu čime se omogućava vozačima pristup vozilu s bilo kojeg mjesta u bilo kojem trenutku.

Svjetska premijera BMW-a i3, prvog BMW-ovog 100% električnog premium automobila iz BMW grupe održana je u kolovozu 2013. u Londonu, New Yorku i Pekingu. Električni motor daje snagu od 125 kW odnosno 170 KS te okretni moment od 250 Nm. Snaga se na cestu prenosi preko stražnjih kotača i jednog stupnja prijenosa, a crpi se iz Li-ion baterija smještenima ispod podnice. Cijena za BMW i3 je 34.950 eura. 

Galaxy Gear and BMW i3 (2)
BMW-i3_2
Ključne riječi:
aplikacija BMW Galaxy Gear i3 iRemote pametni sat Samsung
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs