Vidiauto Novosti Najave Uskoro dolazi i potpuno novi Hyundai i10

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.08.2019. 07:07

Gradski auto 

Na jesen predstavljanje nove generacije Hyundaija i10

Uskoro dolazi i potpuno novi Hyundai i10

Hyundai za Salon automobila u Frankfurtu priprema novu generaciju svojeg najmanjeg modela i10, a iako je za europsku verziju dostupna samo skica, u Indiji je predstavljen novi model koji se razlikuje samo u detaljima.

Iako je tržište malih gradskih automobila sve manje, Hyundai je odlučio i dalje nuditi svog predstavnika – model i10, pa ćemo već sljedećeg mjeseca na Salonu automobila u Frankfurtu imati prilike vidjeti novu generaciju.

hyundai i10

Hyundai Grand i10 NIOS

No Indijska izvedba tog modela, koja se tamo prodaje pod imenom Grand i10 Nios, već je predstavljena i dostupne su prve informacije o motorizaciji, ali i otkriva izgled novog modela. Za europsku izvedbu se očekuje nešto drugačija prednja maska i izgled LED svjetala, onako kako je najavljeno na skici, no ipak je moguće vidjeti kako će auto stvarno i izgledati.

hyundai i10 svjetlo

Hyundai Grand i10 NIOS

Iako na skici novi i10 izgleda šire i niže od prethodnika, s naglašenim sportskim linijama, u stvarnosti su te linije toliko ublažene, pa izgleda kao da su nestale, i dizajn je puno smireniji. Izgleda kako je i Hyundai odlučio objaviti crtež koji pomalo podsjeća na clickbait naslov, a kad se vidi stvarni proizvod entuzijazam gledatelja odmah padne.

hyundai i10 svjetlo straga

Hyundai Grand i10 NIOS

No nije da se Hyundai i mora nešto previše truditi jer se sve manje proizvođača upušta u proizvodnju malih gradskih automobila, pa prema trenutnim informacijama izgleda kako neće biti nasljednika za modele Volkswagen Up/Škoda Citygo/Seat Mii, a moguće je kako ni obitelj Citroen C1/Peugeot 108/Toyota Aygo neće dobiti nasljednike.

hyundai i10 sa strane

Hyundai Grand i10 NIOS

U unutrašnjosti nas očekuje nešto više prostora, ali i novi središnji zaslon koji će dolaziti s podrškom za Android Auto i Apple CarPlay. Na slici je vidljivo i kako su komande ventilacije izdvojene, što svakako hvalimo, a iz Hyundaija najavljuju kako će korišteni materijali u unutrašnjosti biti kvalitetniji.

hyundai i10 interijer

Hyundai Grand i10 NIOS

Motorizacija će vjerojatno ostati ista kao i kod aktualnog modela, a šuška se i o turbo motoru koji bi se mogao početi ugrađivati, no neće biti o jako snažnom motoru, odnosno ne očekujte N model. Očekuje se kako će novi i10 na tržište stići krajem ove, odnosno početkom sljedeće godine, a početna cijena će biti oko 75.000 kuna.

Ključne riječi:
Hyundai Hyundai Grand i10 NIOS i10
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. ožujak 1975.

3-1-1975 Honda Civic stigla u SAD

Honda Civic stigla u SAD

Hondin planetarno popularni Civic stigao je na današnji dan 1975. godine na američko tržište kao alternativa neekonomičnim automobilima tamošnjih proizvođača.

vs