Vidiauto Novosti Najave Ograničena količina za Bugatti Divo

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.08.2018. 06:22

Nešto zaista posebno 

Samo 40 sretnika bit će vlasnici specijalnog Bugattija Divo

Ograničena količina za Bugatti Divo

Samo će 40 sretnika moći postati vlasnici jednog specijalnog automobila – Bugatti Divo, ali i duboko u džep zavući ruke, jer cijena u tvornici, bez ikakvih davanja, iznosi čak 5 milijuna eura!

Bugatti Divo je još jedan supersportaš koji će biti napravljen u ograničenoj seriji od svega 40 primjeraka, a budući kupci će morati platiti minimalno 5 milijuna eura kako bi postali njegovi vlasnici, ako neće imati nekih specijalnih dodatnih zahtjeva, a na sve to treba dodati i davanja.

Bugatti Divo straga

Za te novce će uživati u modelu koji je baziran na Bugatti Chironu, a koji dizajnerski ima potpuno novi prednji dio, dolazi s poboljšanom aerodinamikom – samo novi prednji spojler donosi 90 kg veći downforce u odnosu na Chiron, nešto drugačiji ovjes, lakšoj karoseriji (- 35 kg) i boljim upravljanjem.

Bugatti Divo birdview

Bugatti Divo pokreće isti motor kao i Chiron, odnosno riječ je o 8,0-litrenom W16 quad-turbo motoru koji daje najveću snagu od 1.500 KS i čak 1.600 Nm okretnog momenta, a uparen je s DSG mjenjačem i pogonom na sve kotače.

Bugatti Divo interijer

Maksimalna brzina mu je ograničena na 380 km/h, dok mu za ubrzanje do 100 km/h tek 2,4 sekunde. Treba napomenuti i kako je Divo stazu Nardo prošao čak 8 sekundi brže od Chirona!

Bugatti Divo s strane

Automobil je ime dobio po francuskom vozaču Albertu Divou koji je tijekom dvadesetih godina prošlog stoljeća dvaput pobjeđivao na utrci Targa Florio za upravljačem Bugatti bolida.

Bugatti Divo detalj
Ključne riječi:
Bugatti Divo supercar
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. siječanj 1937.

Prva vožnja Wraitha

Prototip Rolls-Roycea Wraith krenuo je na današnji dan u prvu test vožnju. Prvi poslijeratni model zvao se Silver Wraith i postao je jedan od najpoznatijih luksuznih automobila u ponudi Rolls-Roycea.

vs