Vidiauto Novosti Najave Supersportski Apollo Intensa Emozione

Autor: IR Objavljeno: 13.12.2017. 06:07

Zvijer 

780 KS i samo 10 primjeraka za Apollo Intensa Emozione

Supersportski Apollo Intensa Emozione

Iako službeno nije raketa, ovaj automobil će tvrtka Apollo proizvesti u svega 10 primjeraka, a već je na prvu jasno kako je riječ o jako posebnom automobilu.

Tvrtka Apollo Automobil nastala je 2016. godine kada je posrnulu tvrtku Gumpert preuzela kineska tvrtka Team Venture i promijenila njeno ime. Sada je predstavljena produkcijska verzija potpuno novog super automobila Intesa Emozione.

Apollo Intensa Emozione sprijeda

Apollo Intensa Emozione, kako je puno ime ovog vozila, pokreće 6,3-litreni V12 motor koji razvija 780 KS i 760 Nm okretnog momenta i dolazi uparen sa šestbrzinskim sekvencijalnim mjenjačem.  Maksimalna brzina ove zvijeri iznosi 335 km/h dok ubrzanje od 0 do 100 km/h traje svega 2,7 sekundi ili dok kažete keks šest puta. Isprobajte pa će vam biti jasno o čemu vam govorimo.

Apollo Intensa Emozione 2

Za zaustavljanje karoserije teške 1.250 kg brinu se karbonsko-keramičke Brembo kočnice, a kad smo već kod karoserije svakako treba pohvaliti dobar dizajn a posebno se ističe ogroman spojler straga koji se proteže sve od krova i zasigurno je najveći. Impreza WRX STi se sada konačno može osjećati posramljenom.

Apollo Intensa Emozione straga

Unutrašnjost je također posebna i malo previše crvena, tko zna, možda se može dobiti i u nekoj drugoj boji. Ako vam se svidjelo sve što ste do sada pročitali, ovo vam sigurno neće dobro sjesti – cijena za Apollo Intensa Emozione započinje s 2.300.000 eura (oko 17.480.000 kuna) a napravit će ih se samo 10! Sad otrčite uplatiti EuroJackpot pa si ga možda poklonite ispod bora, osim ako već neće biti rasprodan.

Apollo Intensa Emozione interijer
Ključne riječi:
Apollo Intensa Emozione
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.