Vidiauto Novosti Najave Supra sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.05.2022. 04:55

Stiže i Toyota GR Supra sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

Supra sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem

Uskoro na tržište stiže i Toyota GR Supra sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem u kombinaciji s motorom od 387 KS, a nudi se i posebna Moonstone bijela boja takve izvedbe.

Kako je nedavno Toyota i najavila, GR Supra je konačno predstavljena i s ručnim mjenjačem! Ljubitelji takvog mjenjača moći će kupiti GR Supru isključivo u snažnijoj inačici koju pokreće 3,0-litreni turbo benzinac sa 6 cilindara koji razvija maksimalnu snagu od 250 kW/340 KS i koji nudi 500 Nm okretnog momenta.

Toyota GR Supra_01

Novorazvijeni 6-stupanjski ručni mjenjač donosi i manju težinu, i to za čak 21,8 kg! Naime, toliko je ukupno lakši sklop nego kod automatskog mjenjače. No Toyota je predstavile i nove, te lakše 19-inčne aluminijske naplatke, a uštedjelo se i na još nekim komponentama, pa je ovakva izvedba lakša ukupno za 38,3 kg.

Toyota GR Supra_02

Prava je šteta što Toyota još nije objavila informacije o ubrzanju i maksimalnoj brzini, no zahvaljujući manjoj težini, kažu kako GR Supra sada bolje leži i nudi bolje upravljanje. No zato smo saznali kako u ponudu stižu tri nove boje: Moareki plava, Down siva i mat bijela boja Moonstone, a potonja je rezervirana isključivo za izvedbu s ručnim mjenjačem.

Toyota GR Supra_03

Unutrašnjost donosi nove boje i presvlake, a dobri poznavatelji će vidjeti i promjene na središnjem tunelu između sjedala. Naime, ručica ručnog mjenjača je trebala biti pomaknuta straga jer su inače tipke klimatizacije bile blizu ručice i njima se nije moglo upravljati. No novi položaj ručice donosi još bolji položaj, pa ruka prirodno pada na nju.

Toyota GR Supra_04

Toyota GR Supra s ručnim mjenjačem prvo stiže na japansko tržište, a do kraja godine se očekuje i u Europi, a prema najavama iz Toyote, očekuju kako će ovo biti i najtraženija izvedba ovog modela. Cijene još nisu poznate.

Ključne riječi:
GR Supra ručni mjenjač Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs