Vidiauto Automobili Predstavljamo Ovo je redizajnirani Golf VII

Autor: Krunoslav Ćosić Objavljeno: 10.11.2016. 15:41

Osvježavanje izgleda 

Ovo je redizajnirani Golf VII

Ovo je redizajnirani Golf VII

Uobičajeno je da se faceliftom zatežu bore, a novosti na novom Volkswagen Golfu 7.5 su na prvi pogled mizerne.

Ipak, mizerne novosti na novom Golfu 7.5 se odnose samo na dizajn odnosno promjene koje su napravljene na vanjskom izgledu dok se puno novoga nalazi nevidljivo na prvi pogled. Novost je 1.5-litreni benzinski TSI motor snage 150 KS (250 Nm okretnog momenta) čija je tvornička potrošnja 4,9 litara uz emisiju CO2 od 110 g/km, a novi se motor može kombinirati s novim DSG mjenjačem sa sedam stupnjeva. 1.5 TSI motor mijenja prethodni 1.4 TSI.

Novi Volkswagen Golf (5)

Volkswagen je poradio na sigurnosti tako da se tempomat koristi s funkcijom adaptivnosti odnosno sam se prilagođava brzini u odnosu na druga vozila, Golfov sustav senzora će na vrijeme upozoriti vozača kako postoji mogućnost sudara s vozilom ispred.

Novi Volkswagen Golf (3)

Volkswagen Golf VII (sedme generacije) predstavljen je prije četiri godine, a novosti su na redizajnu zahvatile prednja LED svjetla, novost je i kromirana lajsna na maski hladnjaka te promjene na prednjem i stražnjem odbojniku. Dakle, klasični dijelovi koji se uvijek pri faceliftu mijenjaju. Naravno, stižu i nove boje kao što je zlatna te novi naplatci.

Novi Volkswagen Golf (6)

U interijeru je novi Golf dobio dva velika ekrana - na velikom 12,3-inčnom ekranu ispred vozača se nalaze virtualni instrumenti te prikaz drugih sadržaja koji vozaču u tom trenutku trebaju kao što je navigacija dok se na središnje postavljenom 9,2-inčnom touch ekranu nalazi infotainment na koji se mogu povezati pametni telefoni putem Apple CarPlaya, Android Auta i MirrorLinka. Kao što se već od prije najavljivalo novi je Golf dobio i kontrolu multimedije pokretom ruke (kao u novom BMW-u serije 7). Sve ovo će biti dostupno na jačim paketima opreme, a ekran će uz 9,2 inča dolaziti i u dijagonalama 6,5 i 8 inča.

Novi Volkswagen Golf (7)

Perjanica Golf GTi razvijat će iz 2.0-litrenog TSI motora 230 KS, a najavljen je i Golf GTi Performanse snage 245 KS. Golf GTE moći će prijeći do 50 kilometara samo na struju, bez emisija CO2 dok e-Golf na struju prelazi do 300 kilometara. Prodaja novog Golfa počinje u 2017. godini, a cijene za sada nisu poznate.

Novi Volkswagen Golf (4)
Ključne riječi:
2017 Golf svjetska premijera Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 27. rujan 1925.

9-27-1925  Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

Početak gradnje legendarnog Nurburgringa

U šumi Eifel započela je gradnja jednog od najpoznatijih svjetskih trkališta, Nurburgring. Staza je imala oko 21 kilometra i 72 zavoja. Tijekom godina staza odnijela brojne živote, a danas se u izvornom obliku koristi samo za rijetke prigode.

vs