Vidiauto Novosti Najave Stižu Jeep Wrangler i Wrangler Unlimited

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.07.2018. 06:24

Nova generacija 

Novi Jeep Wrangler i Wrangler Unlimited spremni za Europu

Stižu Jeep Wrangler i Wrangler Unlimited

Nova generacija legendarnog Jeepa Wranglera i Wranglera Unlimited, verzije s pet vrata, spremna je za Europu, a prvi primjerci će biti u salonima već u rujnu.

Nova generacija Jeepa Wranglera se u Americi prodaje već neko vrijeme, a sada je novi model spreman za pohod na europsko tržište, na kojem nikada nije postigao uspjeh kao na domaćem tlu, iako je riječ o dobrom vozilu, a novi model će to pokušati promijeniti.

Jeep Wrangler sa strane

Novi Jeep Wrangler, kao i njegova produžena verzija Unlimited, dolazi s dva nova motora – 2,2-litrenim MultiJet II turbo dizelom te dvolitrenim turbo benzincem, dok se u Europi neće nuditi 3,6-litreni V6 benzinac.

Jeep Wrangler Unlimited

Dizelski motor raspolaže s 200 KS i 450 Nm okretnog momenta, dok novi turbo benzinac nudi snagu od 272 KS i 400 Nm okretnog momenta, a oba se motora nude s novim automatskim mjenjačem s 8 stupnjeva prijenosa.

Jeep Wrangler Unlimited 2

Nov je i pogon na sve kotače s četiri načina rada – 2H, 4H Auto, 4H Part-Time i 4L, a opremljen je i novom „shift on the fly“ tehnologijom pomoću koje je moguće prebacivati između 2WD i 4WD pogona do brzine od 72 km/h.

Jeep Wrangler interijer

Unutrašnjost donosi 7-inčni ili 8,-inčni, ovisno o opremi, zaslon na središnjoj konzoli koji podržava Android auto, i ujedno je i najveći zaslon ikada ugrađen u Wranglera. No osim podešavanja na samom zaslonu, postoje i fizičke tipke za podešavanje, što olakšava upravljanje. Pretinac za rukavice se sada može zaključati, sakriveni pretinac u podu ispod stražnjih sjedala nudi dodatan prostor za pohranu vrijednih stvari daleko od očiju.

Jeep Wrangler Unlimited sprijeda

Uz sve nabrojano, novi Jeep Wrangler i Jeep Wrangler Unlimited nude još mnogo novosti, a ne smijemo zaboraviti ni na prostraniju i udobniju unutrašnjost, no o tome ćemo moći napisati više kada i isprobamo nove modele, na jesen, kada će stići i kod nas.

Ključne riječi:
Jeep Wrangler Wrangler Unlimited
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 28. rujan 1978.

9-28-1978  Rekord za Wankel motor

Rekord za Wankel motor

Urednik američkog automobilskog časopisa Car & Driver postigao je svjetski brzinski rekord za automobile pogonjene rotacijskim (Wankel) motorom. Za upravljačem modificirane Mazde RX-7 Don Sherman je vozio 297,74 km/h.

vs