Vidiauto Novosti Najave Redizajn za Mercedesovu A i B klasu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 10.10.2022. 04:43

Mercedes-Benz predstavio obnovljene modele A i B klase

Redizajn za Mercedesovu A i B klasu

Svi kompaktni modeli Mercedesove A i B klase podvrgnuti su zatezanju bora, a i dalje će biti dostupne izvedbe s benzinskim i dizel motorom, kao i plug-in hibridna izvedba.

Nakon gotovo četiri godine od predstavljanja, Mercedes-Benz je pripremio obnovljenu paletu svojih kompaktnih modela, koji uključuju A klasu i A klasu limuzinu, te monovolumen B klasu. Promjene su suptilne, no dovoljne da bi sve izvedbe bile atraktivnije kupcima.

Mercedes-Benz A klase_01

Većih promjena u dizajnu nema, no tu je nova prednja maska, kao i novi branici sprijeda i straga koji su osvježili izgled. Svakako treba naglasiti i novu grafiku stražnjih LED svjetala, ali i dizajn aluminijskih naplataka koji mogu biti veliki i do 19 inča.

Mercedes-Benz B klase_01

Kao i kod ostalih Mercedesa, svi benzinski i dizel motori su elektrificirani a u ponudi je 1,3-litreni turbo benzinac u izvedbi sa 163 KS i 163 KS, dok snažniji dvolitreni turbo benzinac dolazi isključivo s 4MATIC pogonom na sve kotače, a dostupan je u izvedbi sa 190 KS i s 224 KS.

Mercedes-Benz B klase

Za ljubitelje dizelaša u ponudi je dvolitreni turbo dizel motor koji je dostupan u tri izvedbe – početna izvedba razvija snagu od 116 KS, zatim slijedi izvedba sa 150 KS, a najsnažnija izvedba razvija snagu od 190 KS.

Mercedes-AMG A45 S 4MATIC

Što se tiče plug-in hibridne izvedbe, ona kombinira 1,3-litreni turbo benzinski motor u izvedbi sa 163 KS i elektromotor koji razvija snagu od 109 KS, a ukupna sistemska snaga je 218 KS. Pritom se vozaču nudi i okretni moment od 450 Nm. 15,6 kWh baterije pak omogućuje autonomiju od 82 km.

Mercedes-AMG A45 S 4MATIC_01

Top ponudu čine AMG izvedbe i to Mercedes-AMG A 35 4MATIC, dostupna kao kompakt i limuzina, a snaga ove izvedbe je 306 KS i nudi se 400 Nm okretnog momenta. Ubrzanje do stotke traje 4,7, odnosno 4,8 sekundi, dok je maksimalna brzina 250 km/h. Tu je i snažnija izvedba Mercedes-AMG 45 S 4MATIC+, koja je dostupna samo na izvedbi s 5 vrata, a ona razvija snagu od 421 KS i nudi 500 Nm okretnog momenta. Ubrzanje ove izvedbe traje 3,9 sekundi, dok joj je maksimalna brzina 270 km/h.

Mercedes-Benz A klase_02

Što se tiče unutrašnjosti, ona standardno dolazi sa 7-inčnom digitalnom instrument pločom i 10,25-inčnim multimedijskim zaslonom, a uz doplatu je moguće dobiti 10,25-inčnu digitalnu instrument ploču. Također standardno sve izvedbe dobivaju i novi volan presvučen Nappa kožom. Sve AMG izvedbe  pak standardno donose sportska prednja sjedala.

Mercedes-AMG A45 S 4MATIC_02

Mercedes-Benz za sada nije otkrio hoće li se i koliko mijenjati cijena redizajniranih izvedbi, no sigurno će imati nešto više serijske opreme nego do sada. Upravo predstavljene izvedbe bi u salone trebale stići već do kraja godine.

Ključne riječi:
4MATIC A-klasa A-klasa Sedan B-klasa Mercedes-AMG Mercedes-Benz Plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.