Vidiauto Novosti Najave Prve fotografije potpuno nove Opel Corse

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.05.2019. 06:04

6. generacija 

Ekskluzivno: Prve fotografije potpuno nove Opel Corse

Prve fotografije potpuno nove Opel Corse

Pred vama su prve tvorničke fotografije nove Opel Corse, a prikazana je električna izvedba koja će se zvati e-Corsa.

Nakon (pre)dugog čekanja, pred nama su prve službene fotografije šeste generacije Opel Corse (F), koja će se na tržištu naći do kraja ove godine.

Opel Corsa F sprijeda

Već je na prvi pogled vidljivo kako su se ovog puta dizajnera malo više potrudili, pa je nova Corsa F vrlo privlačan automobil, iako prednji kraj, posebice svjetla, podsjećaju na Audi A1.

Opel Corsa F straga

Nova Corsa koristi CMP platformu, kao i drugi modeli ove klase iz PSA grupacije, što omogućava uštedu težine, odnosno nova generacija je od stare lakša za 108 kg. Corsa je duga 406 cm, široka 173 cm i visoka 143 cm, dok je međuosovinski razmak 254 cm. Treba naglasiti kako ni Corsa više neće dolaziti u izvedbi s troja vrata, već isključivo u izvedbi s pet vrata.

Opel Corsa F

Što se pak pogona tiče, u ponudi će biti 1,2-litreni benzinac u izvedbama sa 75 KS, 100 KS i 130 KS, dok će dizel ponudu činiti 1,5-litreni dizelaš sa 100 KS. Novo u ponudi je i potpuno električna e-Corsa koja nudi snagu od 136 KS i autonomiju od 335 km.

Opel Corsa F interijer

Unutrašnjost je također potpuno nova i nudi više prostora za putnike, ali i za prtljagu (309 l). Prikazana verzija ima električnu instrument ploču, no očekuje se kako će početni modeli imati klasičnu, no kod svih modela će u središnjoj konzoli biti ugrađen infotainment sustav, dok su komande klimatizacije odvojene od njega, što je za pohvalu.

Opel Corsa F krov

Uskoro će biti dostupno više informacija, a bit će poznati i svi tehnički detalji te cijene i točan početak prodaje. Očekujemo kako će nova Opel Corsa F kod nas stići do kraja godine, a cijene će startati oko 95.000 kuna.

Ključne riječi:
corsa f e-corsa električni automobil Opel
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 16. srpanj 1955.

7-16-1955 Prva pobjeda Mossa

Prva pobjeda Mossa

Legendarni britanski vozač Stirling Moss pobijedio je na velikoj nagradi Britanije u Aintreeu za upravljačem Mercedesa Benz W196. Iako ga smatraju jednim od najboljih F1 vozača u povijesti, Moss je tijekom svoje karijere ostao u sjeni Fangia.

vs